الاثنين، 5 فبراير 2018

تشيز كيك البرتقال مقدمه من الشيف عبؤر علي -موقع واذاعة اخبار العرب

تشيز كيك البرتقال مقدم من عبير علي المقادير مكونه من ثلاث طبقات الطبقه الأولى كيكة ومقدارها كوب ونصف دقيق، كوب سكر، كوب لبن، نصف كوب زيت ذره أو عباد، 3بيضات، باكو بيكنج بودر وفانيليا ورشة ملح هنخفق البيض والسكر والفانيليا مع بعض وبعدين نضيف الزيت ونخفق تاني ونضيف عليهم الدقيق ورشة الملح والبيكنج بودر واخر حاجه اللبن ونضعها في صينيه مقاس 24 على درجة حراره 180 وبعد ما تستوي نتركها تبرد ونعمل الطبقه التانيه ومكوناتها كوب كريم شانتي مخفوق، 200جرام جبنه كريمي (كوب)، 200 مل كريمة خفق سايله (كوب)، علبة قشطه 3ملاعق جوز هند، 3ملاعق لوز مجروش وباكو جيلي برتقال يدوب في نصف كوب ماء مغلي ومعلقتين سكر بودره هنخفق الجبنه مع القشطه الأول وبعدين باقي المكونات واخر حاجه الجيلي ونخفق تاني وبعدين نفتح صينية التشيز كيك ونساوي سطح الكيكه ونرص قطع البرتقال ونقفل الصينيه ونضع الطبقه التانيه على الكيكه وندخلها الثلاجه لمدة 4 ساعات ونطلعها ونعمل الطبقه الثالثه باكو جيلي برتقال ندوبه في كوب ماء مغلي يهدى شويه ونضيفه على التشيز وندخله الثلاجه حتى يتجمد الجيلي ونزينيه بالكريم شانتي وشرائح اللوز المقشر مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013