الثلاثاء، 27 فبراير 2018

احلى خبز بالبقدونس مقدم من الشيف المبدعه هبه متولى

خبز البقدونس
مقدم من هبه متولى
مدة التحضير 20دقيقه
مدة التخدير ساعه وربع ساعه ب التشكيل
مدة الطهى 15 : 20 دقيقه
فى الحقيقه هى كانت عندى خلطة قريبين عباره عن 3 بيضه و كوب لبن معلقتين كبار بقدونس وكوب ونصف دقيق ومتبلاها بى ملح وفلفل وكارى وكمون فضفاضة عندى حوالى كوب من الخليط  حبيت اعمل بيها حاجه جديده
انزل بقه بالمقادير المظبوطه لو معندكمش خلطو الارنبيط
3 كوب دقيق ونصف منخول 
لبن دافئ العجن
2 معلقه كبيره ممسوحه  خميرة
رشة ملح  معلقه كبيره سكر
نصف كوب زيت
2 بيضه
نصف كوب بقدونس
نصف معلقه زعتر ربع معلقه صغيره كارى
نحتاج لفرد العجين رشة دقيق وزيت

الطريقه
الخطى الدقيق مع كل المكونات الجافه مع بعض وقلوبهم بالمضرب اليدوى
ضيفى البيض واعجنيهم مع بعض حتى بتشرب الدقيق البيض
ثم إضافة الزيت مع الاستمرار فى العجن
ثم لم العجيبه باللبن الدافئ
تترك لتخمر
ثم نقوم بتقطيع العجينه إلى كويرات نضع على الرخامة رشة دقيق
ثم نقوم بفرد العجينه وأثناء فرد ها هن العجينه بالزيت ونقوم بطيها او تشكلها ثم تترك لتحرك ربع ساعه او حتى يتضاعف حجمها ويدهن الوجه باللبن او البيض مع رشة فانليا
تخبز فى فرن سخن من قبل علىرجة حراره 200 حتى تحصلى على اللون الدهبى
وتقدم بألف هنا
فقرة توب شيف بطوط وهبه من قسم مملكتى بموقع وإذاعة أخبار العرب
مدير قسم مملكتى أ / هبه متولى
رئيس التحرير أ /  حمدى محمد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013