الثلاثاء، 27 فبراير 2018

القلوب بالدقيق الأسمر والزبادى مقدمه من الشيف المتميزه هبه متولى

القلوب بالدقيق الأسمر والزبادى
❤💛❤💛💚❤💛💚
مقدمه من هبه متولى
مدة التحضير 20 دقيقه
مدة التخمير ساعه وربع
مدة الطهى 15دقيقه
المقادير
3 كوب دقيق اسمر
كوب زبادى ليت
معلقتين كبار خميره
معلقتين كبار سكر ممسوحين
نصف كوب زيت ذوره
3 معالق كبار لبن بودر
ماء دافئ للعجن او لبن ليت دافئ
رشة ملح
الحشو جبنه ليت او قريش متبله بالزعتر والزيتون والفلفل الرومى
الطريقه
ينخل الدقيق يضاف إليه الخميره والسكر ورشة ملح واللبن البودر
ثم إضافة الزيت والزبادى وتعجن جيدا
ثم إضافة الماء او اللبن حسب الحاجه  مع الاستمرار فى العجن لمدة 10 دقائق حتى تتكون عجينه لينه مش بتلزق فى اليد
وتترك حتى تختمر لمدة ساعه
ثم تقومى بتشكلها على شكل قلوب و نحشيها  جبن متبل بالزعتر والزيتون والفلفل الرومى
وتترك تحمر مره أخرى لمدة ربع ساعه
تصر فى صاج مرشوش دقيق ويدهن الوجه بيبقه ورشة فانليا وسمسم
والخبز فى فرن سخن من قبل على درجة حراره 200 لمدة ربع ساعه او يحمر الوجه
وتقدم بألف هنا
فقرة توب شيف بطوط وهبه من قسم مملكتى بموقع وإذاعة أخبار العرب
مدير قسم مملكتى أ / هبه متولى
رئيس التحرير أ / حمدى محمد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013