الثلاثاء، 27 فبراير 2018

كفتة الحاتى مقدمه من الشيف المتميزه بطوط احمد


كفتة الحاتي
مقدمه منBatot Ahmed
وقت التحضير 30دقيقه
وقت الطهي 30 دقيقه
المكونات
نص كيلو لحمة مفرومة شبت وبقدونس وكسبرة خضرا من كل نوع معلقة مفرومة  بصلة متوسطة واحدة طماطم متوسطة واحدة فلفل رومي قرن فلفل حراق حسب الرغبة مكعب لية ضاني بهارات كفتة ملح وفلفل
التحضير
توضع البصل والطماطم والفلفل الرومي والحراق في الكبة وتفرم ناعم جدا وتصفي جيدا ثم يؤخذ الخليط ده ع الكفتة ونترك المية اللي نزلت منه ع جمب ونتبلها بملح وفلفل ومعلقة صلصة هندهن بيها الكفتة اثناء الشواء علشان تحتفظ بطراوتها ومش تنشف هننزل بالخليط المفروم ناعم ع الكفتة والبهارات ونعجنها كويس ونبشر عليها مكعب اللية الضاني ممكن نعطيها لفة في الكبة ونتركها في الثلاجة ساعة علشام تتشمع ونرجع نصبعها ع عودين من خل الشيش طاووق ونتركها ترتاح ونشتغل في الشوي ع طول بندهن الشواية زيت او لو عندك جريل  او لو ممكن ترصيها في صينية  وندخلها الفرن وبعد تمام السوا وتاخد اللون المطلوب بنجيب ورقة فويل ونعملها زي الكب كدة ونحط فيها معلقة زيت  ونحطها في صينية الكفتة ع جمب ونكون مولعين فحمة كويس ونحطها في الزيت اللي في  ورقة الفويل ونغطي عليها بسرعة علشان تتشرب من ريحة الفحم
فقرة توب شيف بطوط وهبه من قسم مملكتى بموقع وإذاعة أخبار العرب
مدير قسم مملكتى هبه متولى
رئيس التحرير أ / حمدى محمد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013