الأربعاء، 28 فبراير 2018

مربى الجزر مقدمة من الشيف المتميزة هدى المنسى _موقع واذاعة اخبار العرب


مربى الجزر
مقدمه من هدى المنسى
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى ساعه
المقادير
٢ كليو جزر حجم وسط
كليو الا ربع سكر
عصير ٢ ليمونه كبيره
معلقة جنزبيل كبيره
بشر برتقاله
فنجان سمسم محمر
حبة البركه وشوية قرفه للتزين الوجه
الطريقه
هنجيب الجزر ونغسله ونقشره ونبشره ونضع عليه السكر لمدة ساعه او ساعتين
انا حطيت كليو الا ربع علشان اصلا الجزر مسكر وما بحباش مسكره اوى بتبقى تحفه
ونضعها على البوتوجاز على  نار هادية مع التقليب المستمر لحين السوى وتحسى انها بقى لها عقد شربات كده هنضيف عصير الليمون  ومعلقة الجنزبيل وبشر البرتقاله وممكن اضافة عصير نفس البرتقاله بتبقى جميله اوى اوى ده كله قبل ما تكفى عنها  بحوالى عشرة دقايق مع اضافة السمسم المحمر واطفى عنها والف الف هنا وشفا عليكم روعه بصراحه وتكونى مجهزه برطمانات نضيفه وناشفه واما عند الاكل تقديمها فى طبق هترشى عليها رشة قرفه للى عايز حسب الرغبه مع اضافة حبة البركه على الوجه  واعمليها وادعيلى دعوه حلوه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013