مقدم من الشيف / هبه متولى
مدة التحضير 20 دقيقه
مدة الطهى 60 دقيقه
المقادير
نصف كيلو أرز بسمتى
فرخه او أوراك فراخ
بصله مقطعه مقعبات صغيره ناعم و2 فص ثوم مفروم
توابل كبسه ولورى وقرنفل مسمار وعود قرفه و2 حبهان او هيل ومكعب مرقه مبشور وملح وفلفل اسود
مقادير الصلصه الحاره
3 طماطم مبشوره او مضروبه فى الكبه ومعلقه خل ومعلقه صغيره قوم مفروم ناعم وبصله صغيره مبشوره ناعم
معلقه كبيره هريسة شرطه او 2 قرن فلفل حار مقطع او مفروم فى الكبه
طريقة عمل المنتدى
يغسل الرز البسمتى و تتبل الفراخ بالتوابل الكبسه وملح وفلفل اسود ونصف مكعب المرقه
ونحضر وعاء ونضع فيه البصل والثوم ومعلقةزيت وتشوح البصل والثوم ثم نضع عليه كوب ونص ماء ونضع توابل الكبسه ومكعب المرق والملح والفلفل الأسود والالورى والحبهان القرنفل والقرفة
يعلو ننزل بالزر ومزود ماء مغلفة بس مش هنضيف ماء بنفس الكميه البنسوى بيها الرز طبيعى هنقلل كمية الميه ونضع مصفه فوق الأرز ونرص فيها الفراخ وندهنها ماء مذاب فيه معلقه من الزعفران البودر الفراخ نيه وتغطى عليها كويس علشان البخار يسميها مع الأرز ونغطى النار خالص
اول ما الأرز يستوىهتكون الفراخ ثلاث أربع سواه نجيب صنيه نطبقها بالورق الألومنيوم ونضع بصله شرائح ونرص الفراخ فيها ونقفل كويس جدا بالورق الالمونيوم وتدخل فرن على درجة حراره 200 حتى تمام السوه ويكون الفرن سخن من اول
بعد ماتستوى الفراخ تدخل تحت الشوايه تتشمع
ثم ترص فوق الأرز وتخدم بفحمه ومعلقة زيت
وتقدم بألف هنا
طريقة عمل الصلصه الحاره
نضيف على الطماطم المبشوره البصل والثوم والفلفل الحار او هريسة الشطه والخل والملح والفلفل الاسود وكزبره خضره وجافه وتقدم بألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق