كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: بقلاوة نشابه
مقدمه من : شيف حسين أبو زيد
مده التحضير : 60دقيقه
مده الخبز : 45دقيقة
المكونات
نصف كيلو دقيق شديد
100جرام سمنه
نص ملعقه صغيره ملح
ماء حسب العجين
نشا للفرد
الطريقه
نضع الدقيق والماء فى وعاء
والملح بحيث يكون العجين
لاجامدولاطري بس يشرب المية
جيدا ميكنش ملزق ونقسم
العجينه علي 12لقمه ونكون
محضرين نشا بجوارها نفرد
عليه كل لقمه ونركنها علي
جمب ونرش عليهانشاواللي
بعديها نفردها ونضعها عليها
ونرش عليها نشا لحد منفرد
اللقم كلها ونحطهاعلي بعض
وبين كل واحده نشا ونغطيها
ونسبهاتريح شوية وبعدين
ننقل كل واحده تاني ونرش
نشا بينهم وكله فوق بعض
ونفرده كله بالنشابه ونقطع
ونحشي ونرص في الصينية
ولو هنعمل صينيه هنقطع
قطعه حجم الصينيه ونفردها
في الأرضيه ونضع الحشو
اللى احنا عاوزينه ونقطع
قطعه اكبر من اللى
فردناها في الأرضيه ونفردها
من فوق وندخل الحروف
للداخل ونسقيها سمنه سخنه
تغطيها ونخبز علي نار هادية
خالص ولماينطر وينشف نطلعه
ونصفي السمنة جيدا
ونديله سيرب تقيل وبألف هنا
اسم الوصفه: بقلاوة نشابه
مقدمه من : شيف حسين أبو زيد
مده التحضير : 60دقيقه
مده الخبز : 45دقيقة
المكونات
نصف كيلو دقيق شديد
100جرام سمنه
نص ملعقه صغيره ملح
ماء حسب العجين
نشا للفرد
الطريقه
نضع الدقيق والماء فى وعاء
والملح بحيث يكون العجين
لاجامدولاطري بس يشرب المية
جيدا ميكنش ملزق ونقسم
العجينه علي 12لقمه ونكون
محضرين نشا بجوارها نفرد
عليه كل لقمه ونركنها علي
جمب ونرش عليهانشاواللي
بعديها نفردها ونضعها عليها
ونرش عليها نشا لحد منفرد
اللقم كلها ونحطهاعلي بعض
وبين كل واحده نشا ونغطيها
ونسبهاتريح شوية وبعدين
ننقل كل واحده تاني ونرش
نشا بينهم وكله فوق بعض
ونفرده كله بالنشابه ونقطع
ونحشي ونرص في الصينية
ولو هنعمل صينيه هنقطع
قطعه حجم الصينيه ونفردها
في الأرضيه ونضع الحشو
اللى احنا عاوزينه ونقطع
قطعه اكبر من اللى
فردناها في الأرضيه ونفردها
من فوق وندخل الحروف
للداخل ونسقيها سمنه سخنه
تغطيها ونخبز علي نار هادية
خالص ولماينطر وينشف نطلعه
ونصفي السمنة جيدا
ونديله سيرب تقيل وبألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق