اسم الوصفه :الملفيه
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مدةالتحضير:30دقيقه
مدةالخبيز:25دقيقه
المكونات
واحدكيلو دقيق مش شديد
ربع كيلو زيت
ماء للعجين
كيلو زبده
الطريقه
نضع الدقيق والماء فى وعاء
ونخلطهم ثم الزيت ونعجن
بحيث يكون العجينة طرية
بس مبتلزقش يعني تشرب
ميتها وبعدين نفردهاعلي
الرخامه وتحضر زبده نباتي
ونفردها في نص العجينه
ونطبق عليها العجين من
الجمبين ونبنط نفرد خالص
ونطبق علي اربعة خمس
بنط بين كل بنطه وبنطه
عشر دقايق العجينه تريح
وبعدين نفرد العجينه خالص
ونقطع مقاس الصاج ونخرمها
بعجله المانفيه اوبأي حاجة ونخبز علي نار200درجة حتي تأخذ اللون الدهبي وتطلع تبرد ونخد طبقه وندهنهامربى او كريمه علي الجمب المخرم ونقلب عليهاطبقه تانية ويبقي في صاج تحتهاوصاج من فوق وتدخل مكبس الي اونحط عليهاحاجة تقيله ونبيتها حتي يمسك الطبقتين وبعدكده نزوقها شيكولاته اومربى اوجيليهات ونقطعهاوبألف هناوشفا
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مدةالتحضير:30دقيقه
مدةالخبيز:25دقيقه
المكونات
واحدكيلو دقيق مش شديد
ربع كيلو زيت
ماء للعجين
كيلو زبده
الطريقه
نضع الدقيق والماء فى وعاء
ونخلطهم ثم الزيت ونعجن
بحيث يكون العجينة طرية
بس مبتلزقش يعني تشرب
ميتها وبعدين نفردهاعلي
الرخامه وتحضر زبده نباتي
ونفردها في نص العجينه
ونطبق عليها العجين من
الجمبين ونبنط نفرد خالص
ونطبق علي اربعة خمس
بنط بين كل بنطه وبنطه
عشر دقايق العجينه تريح
وبعدين نفرد العجينه خالص
ونقطع مقاس الصاج ونخرمها
بعجله المانفيه اوبأي حاجة ونخبز علي نار200درجة حتي تأخذ اللون الدهبي وتطلع تبرد ونخد طبقه وندهنهامربى او كريمه علي الجمب المخرم ونقلب عليهاطبقه تانية ويبقي في صاج تحتهاوصاج من فوق وتدخل مكبس الي اونحط عليهاحاجة تقيله ونبيتها حتي يمسك الطبقتين وبعدكده نزوقها شيكولاته اومربى اوجيليهات ونقطعهاوبألف هناوشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق