كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:العيش الشامي
مقدم من : شيف مريم خلف
مده التحضير :20دقيقة
مده الخبز :10دقائق
كوبيتين دقيق هيعملوا 11رغيف صغير
المكونات
2كوب دقيق
معلقه صغيره خميره
معلقه سكر
ربع معلقه ملح
معلقتين زيت
الطريقه
اخلط المكونات الجافه معا
ثم اعجن بالماء اللي ان تصبح
متماسكه ومتكونش بتمط
ولا بتلزق ثم معلقتين
الزيت اخر مرحله وتترك
تتخمربعد التخمر اكورها
كور متساويه 11كوره واضع
فوقهم دقيق وتحت دقيق
واغطيهم بقماشه خفيفه
لمده عشر دقائق ثم افرد
الكور افردها بسمك مش
تخين ولا رقيق واتركهم
عشر دقائق
هسخن الفرن ونحضر حله
اقلبها علي وشها وافتح الفرن
وسط والشوايه هاديه واقلب
رغيف العيش علي الصينيه
واقفل الفرن خلال دقيقه
بيكون جاهز لما بينتفخ
كده بيكون بيستوي وتمام
اول اما نخلص نخطيهم
بفوطه ولو عايزنهم
يتحمروا خفيف عادي
ويقدم وبالف هنا
اسم الوصفه:العيش الشامي
مقدم من : شيف مريم خلف
مده التحضير :20دقيقة
مده الخبز :10دقائق
كوبيتين دقيق هيعملوا 11رغيف صغير
المكونات
2كوب دقيق
معلقه صغيره خميره
معلقه سكر
ربع معلقه ملح
معلقتين زيت
الطريقه
اخلط المكونات الجافه معا
ثم اعجن بالماء اللي ان تصبح
متماسكه ومتكونش بتمط
ولا بتلزق ثم معلقتين
الزيت اخر مرحله وتترك
تتخمربعد التخمر اكورها
كور متساويه 11كوره واضع
فوقهم دقيق وتحت دقيق
واغطيهم بقماشه خفيفه
لمده عشر دقائق ثم افرد
الكور افردها بسمك مش
تخين ولا رقيق واتركهم
عشر دقائق
هسخن الفرن ونحضر حله
اقلبها علي وشها وافتح الفرن
وسط والشوايه هاديه واقلب
رغيف العيش علي الصينيه
واقفل الفرن خلال دقيقه
بيكون جاهز لما بينتفخ
كده بيكون بيستوي وتمام
اول اما نخلص نخطيهم
بفوطه ولو عايزنهم
يتحمروا خفيف عادي
ويقدم وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق