الخميس، 21 يونيو 2018

دجاج كنتاكي وأرز ريزو وصلصه الباربكيو للشيف المتميزه سناء امام

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه دجاج كنتاكى وأ
رز ريزووصلصه البربكيووووو
مقدمه من  شيف سناء امام
مده التحضير يستحسن كام ساعه
مده الطهى 40دقيقة
المكونات
فرخه بالعضم. وتقطع العدد الى تفضليه
كوب زبادى
بيضتين
بصل بودر
ثوم بودر
جنزبيل
ملح
بابريكا
فلفل اسمر
حبهان
جوز الطيب
زعتر
معلقتين زيت زيتون
الطريقه
خلط  الخلطه ديه كلها على بعد دعكها
بيها الفراخ  بعد غسلها طبعا وتقطيعها.
وغلفت الفراخ كويس وشيلتها من بليل.
فىً التلاجه   تانى يوم
نحضر دقيق ذرة ودقيق ابيض
 ومعلقتين نشا. ورشه جنزبيل. وكارى
 وتوابل  ملح خفيف  ونقلب كويس
. ونعفر الفراخ فيها. كويس ونضغط
 عليها علشان تحمل من كل الجوانب
 دقيق. وننزل بيها فىً زيت غزير. ونهدى
 النار علشان تستوى صح النار العاليه
 هتخرقها ومش هتستوى
الرز الريزوووو
كل الشيفات بتعملو اا ببصل. انا لا رز السمك
 هو الى ببصل بنسبح معلقتين زبدة. وننزل
 برز الكميه الى على عددكم  ونقلبهما تقليبه.
وننزل بمعلقه بودرة زعفران صغيرة او كركم
. ملح رشه فلفل. وقرفه. خفيفه  والشوربة.
 وبس كده احلى وأطعم رز. والرز والفراخ
 الطعم النهاءى بياخدووووو من صلصه
البربكيووووووو
الطريقه. اسهل ما يمكن ورخيصه طبعا
 عن المحلات  وكلها بداءل علشان محدش
 يقول ده اجيبه منين
كوب كاتشاب
معلقتين كبار مسطردة
معلقتين كبار عسل. اسود او ابيض
معلقه صغيرة كمون
معلقتين خل. تفاح. او عادى
صوص باربكيو من سوبر ماركت. او بابريكا ااا
معلقه  زيت. زيتون.
معلقه صغيرة ملح
فلفل اسمر. رشه
كل ده على النار  مع التقليب حتى الغليان
  ويقدم مع الفراخ والأرز

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013