كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه عرق اللحمه البارده
مقدم من الشيف : دينا عمر
مدة التحضير : 60دقيقة
مدة التسويه : 120دقيقة
المكونات
عرق لحمه
فصوص ثوم صحيحه
بصل
طماطم
كوسه
بطاطس
جزر
بصل بودر
ثوم بودر
ملح
فلفل أسود ناعم
جوزة الطيب
حبهان مطحون
ورق لورى
فلفل أسود حصى
معلقة زبده
4ملعقة زيت
الطريقه
قومى بعمل فتحات فى العرق
بطرف السكينه ونضع فى كل
فتحه فص ثوم صحيح وفلفل
أسود حصى واخلطى التوابل
مع بعض وتبلى العرق وفى صنية
سخنى الزيت والذبده وانزلى
بالعرق وحمريه من جميع الجهات
وفى نفس الصنيه قطعى الخضار
مكعبات كبيرة وتبليه وحطى كوب
ماء وغطيه بورق ألومنيوم واقفليه
جيدا ودخليه الفرن على درجة
حرارة 200 بياخد من ساعتين إلى
3 ساعات على حسب حجمه
وبعد ما يستوى خدى الخضار والصوص
واضربيه فى الخلاط
ولما العرق يبرد قطعيه طرنشات
وانزلى عليه الصوص
اسم الوصفه عرق اللحمه البارده
مقدم من الشيف : دينا عمر
مدة التحضير : 60دقيقة
مدة التسويه : 120دقيقة
المكونات
عرق لحمه
فصوص ثوم صحيحه
بصل
طماطم
كوسه
بطاطس
جزر
بصل بودر
ثوم بودر
ملح
فلفل أسود ناعم
جوزة الطيب
حبهان مطحون
ورق لورى
فلفل أسود حصى
معلقة زبده
4ملعقة زيت
الطريقه
قومى بعمل فتحات فى العرق
بطرف السكينه ونضع فى كل
فتحه فص ثوم صحيح وفلفل
أسود حصى واخلطى التوابل
مع بعض وتبلى العرق وفى صنية
سخنى الزيت والذبده وانزلى
بالعرق وحمريه من جميع الجهات
وفى نفس الصنيه قطعى الخضار
مكعبات كبيرة وتبليه وحطى كوب
ماء وغطيه بورق ألومنيوم واقفليه
جيدا ودخليه الفرن على درجة
حرارة 200 بياخد من ساعتين إلى
3 ساعات على حسب حجمه
وبعد ما يستوى خدى الخضار والصوص
واضربيه فى الخلاط
ولما العرق يبرد قطعيه طرنشات
وانزلى عليه الصوص
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق