السبت، 23 يونيو 2018

عرق اللحمه البارده للشيف المبدعه المتميزه دينا عمر

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه عرق اللحمه البارده
مقدم من الشيف : دينا عمر
مدة التحضير : 60دقيقة
مدة التسويه : 120دقيقة

المكونات
عرق لحمه
فصوص ثوم صحيحه
بصل
طماطم
 كوسه
بطاطس
جزر
بصل بودر
 ثوم بودر
 ملح
 فلفل أسود ناعم
 جوزة الطيب
 حبهان مطحون
 ورق لورى
 فلفل أسود حصى
معلقة زبده
  4ملعقة زيت
الطريقه

قومى بعمل فتحات فى العرق
 بطرف السكينه ونضع فى كل
فتحه فص ثوم صحيح وفلفل
 أسود حصى واخلطى التوابل
 مع بعض وتبلى العرق وفى صنية
 سخنى الزيت والذبده وانزلى
 بالعرق وحمريه من جميع الجهات
 وفى نفس الصنيه قطعى الخضار
مكعبات كبيرة وتبليه وحطى كوب
 ماء وغطيه بورق ألومنيوم واقفليه
 جيدا ودخليه الفرن على درجة
 حرارة 200 بياخد من ساعتين إلى
3 ساعات على حسب حجمه
وبعد ما يستوى خدى الخضار والصوص
 واضربيه فى الخلاط
ولما العرق يبرد قطعيه طرنشات
 وانزلى عليه الصوص

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013