كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه حلاوة الطحين بالتمر
مده التحضير 20دقيقة
مده التسويه 25دقيقة
مقدم من فافى عبدالرحمن
المكونات
4 كأس ونصف طحين
250 جرام ذبدة
كأس زيت زرة
نصف كأس سكر بودر
ملعقة كبيرة داراسين
ملعقة كبيرة ماء الورد
ملعقة كبيرة ماء زهر
ك إلا ربع تمر منزوع النوى
كأس فستق مجروش
الطريقة
نأخذ التمر وماء الزهر وماء الورد
ونعجنهم ونضيف نصف الفستق
ونعجنهم لحد ماتصير عجينة
نأخذ الطحين والدارسين على نار هادئة
ونحمرة حتى لونة يبقى دهبى
وننخل الطحين بعد مانحمرة
ونضيف علية مقدار الذبدة والزيت
والسكر البودرة ونخلطهم لحد
ماتبقى عجينة ونجيب صنية
نحط نصف الطحين ونضغط عليها
وبجيب التمر بفرد على ورق زبدة
بمقاس أكبر من الصنية
وباخد عجينة التمر بحطها على الصنية
واسوى حواف وبجيب باقى الطحين
وافردة على ورق الذبدة ونضع
فوق التمر واساوى الأطراف وادخلها
الثلاجة ساعتين وبعدين بقطعها ونضعها
في أطباق ورقية
واقدمها بجد طعم رائع 👍
اسم الوصفه حلاوة الطحين بالتمر
مده التحضير 20دقيقة
مده التسويه 25دقيقة
مقدم من فافى عبدالرحمن
المكونات
4 كأس ونصف طحين
250 جرام ذبدة
كأس زيت زرة
نصف كأس سكر بودر
ملعقة كبيرة داراسين
ملعقة كبيرة ماء الورد
ملعقة كبيرة ماء زهر
ك إلا ربع تمر منزوع النوى
كأس فستق مجروش
الطريقة
نأخذ التمر وماء الزهر وماء الورد
ونعجنهم ونضيف نصف الفستق
ونعجنهم لحد ماتصير عجينة
نأخذ الطحين والدارسين على نار هادئة
ونحمرة حتى لونة يبقى دهبى
وننخل الطحين بعد مانحمرة
ونضيف علية مقدار الذبدة والزيت
والسكر البودرة ونخلطهم لحد
ماتبقى عجينة ونجيب صنية
نحط نصف الطحين ونضغط عليها
وبجيب التمر بفرد على ورق زبدة
بمقاس أكبر من الصنية
وباخد عجينة التمر بحطها على الصنية
واسوى حواف وبجيب باقى الطحين
وافردة على ورق الذبدة ونضع
فوق التمر واساوى الأطراف وادخلها
الثلاجة ساعتين وبعدين بقطعها ونضعها
في أطباق ورقية
واقدمها بجد طعم رائع 👍
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق