كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:بوريك بالجبنة الرومي للفطار
مقدم من : هنا يوسف
مده التحضير :40دقيقه
مده التسويه :15دقيقه
المكونات:
كيلو دقيق
معلقة ك خميره فورية
كوب حليب
معلقتين لبن بودرة
معلقة ك سكر
ربع كوب زيت
معلقه كبيره خل
رشة ملح
ماء دافي للعجن
سمسم ابيض
حبة الركه
بيضه
قرفة
جبنة رومي للحشو
الطريقة
يوضع الدقيق في وعاء وننخله تمام وعليه رشه الملح ونقلبه ويوضع اللبن البودرة والخل والزيت ويقلب تمام وتوضع الخميره مذابة في سكر وكوب
حليب وتوضع معلقه كبيره
بيكنج بودروتعجن تما ونوضع الماء بالتدريج حتي يتجانس الدقيق مع المكونات وتعجن تمام ونترك العجين نصف ساعه يخمر في مكان دافي وبعد نقطع العجينة اقراص ونعمل تجويف ونحشيها بالجبنة الرومي او نوع جبنة تحبية ونقفلها تمام ونرصها في صينية ونسيبها تخمر لمده عشر دقائق قبل الخبيز ثم نحضر بيضة مخفوقة بالحليب وقرفة وندهن وجه البوريك بالبيض واللبن ونرش علي الوجة سمسم ابيض وحبة البركة وندخلهافرن متوسط الحرارة ١٨٠درجة ربع ساعة حتي تنضج وتاخد لون
ويقدم بألف هنا وشفا
وبالف هنا وشفا
اسم الوصفه:بوريك بالجبنة الرومي للفطار
مقدم من : هنا يوسف
مده التحضير :40دقيقه
مده التسويه :15دقيقه
المكونات:
كيلو دقيق
معلقة ك خميره فورية
كوب حليب
معلقتين لبن بودرة
معلقة ك سكر
ربع كوب زيت
معلقه كبيره خل
رشة ملح
ماء دافي للعجن
سمسم ابيض
حبة الركه
بيضه
قرفة
جبنة رومي للحشو
الطريقة
يوضع الدقيق في وعاء وننخله تمام وعليه رشه الملح ونقلبه ويوضع اللبن البودرة والخل والزيت ويقلب تمام وتوضع الخميره مذابة في سكر وكوب
حليب وتوضع معلقه كبيره
بيكنج بودروتعجن تما ونوضع الماء بالتدريج حتي يتجانس الدقيق مع المكونات وتعجن تمام ونترك العجين نصف ساعه يخمر في مكان دافي وبعد نقطع العجينة اقراص ونعمل تجويف ونحشيها بالجبنة الرومي او نوع جبنة تحبية ونقفلها تمام ونرصها في صينية ونسيبها تخمر لمده عشر دقائق قبل الخبيز ثم نحضر بيضة مخفوقة بالحليب وقرفة وندهن وجه البوريك بالبيض واللبن ونرش علي الوجة سمسم ابيض وحبة البركة وندخلهافرن متوسط الحرارة ١٨٠درجة ربع ساعة حتي تنضج وتاخد لون
ويقدم بألف هنا وشفا
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق