كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه : المنين بالعجوه
مقدم من : إيمان مجدى
مده التحضير : 30دقيقه
مده التسوبه : 15-20دقيقه
المكونات
1 كيلو دقيق
2 كوب سمن
نصف كوب زيت
2 معلقة كبيرة سمسم
2 معلقة خميرة
1 معلقة سكر
1 كوب ماء دافيء
كوب حليب دافئ
2 معلقة ريحة كحك أو
معلقة شمر محمص و مطحون
معلقة يانسون محمص و مطحون
ربع معلقة ملح
للحشو: ( يمكن اعمليها سادة بدون حشو )
نص كيلو عجوة ، معلقة كبيرة سمنة ،
2 معلقة كبيرة سمسم محمص
1 معلقة صغيرة قرفة
الطريقة :
-نفصص العجوة و نفرمها ناعم و نعجنها
بالسمنة و السمسم و القرفة
-نضع الخميرة مع السكر و ندوبها في الماء
الدافيء و نتركهاشوية لحد ما تخمر
-ننخل الدقيق مع الملح و نضعه في طبق
العجين و نخلط معاه السمسم و ريحة
الكحك أو الشمر و اليانسون
-نسخن السمنة جيدا و نصبها فوق الدقيق
و نقلب بالمعلقة حتى يبرد
-نضيف الزيت و نبس العجينة نفركها ( نفركها باليد )
-نضيف الخميرة والحليب و نعجن العجينة
جيد جدا أوي لحد ما تبقى العجينة ناعمة
-نغطي العجينة و نخليها في مكان دافيء لحد
ما تخمر
-نأخد قطعة من العجين في حجم قبضة اليد و نفردها على شكل مستطيل و نحشيها بالعجوة و بعدين نقفل العجين على العجوة و نضغط على العجين و نقطعه بالسكينة على شكل صوابع أو نشكله بأي شكل تاني و نرصه في الصواني و ندهن الوش بسمنة سايحة ونرشة بالسمسم و نخلي المنين يخمر تاني
-ندخل الصواني فرن متوسط الحرارة لحد ما يستوي.وبألف هنا ليكم .
اسم الوصفه : المنين بالعجوه
مقدم من : إيمان مجدى
مده التحضير : 30دقيقه
مده التسوبه : 15-20دقيقه
المكونات
1 كيلو دقيق
2 كوب سمن
نصف كوب زيت
2 معلقة كبيرة سمسم
2 معلقة خميرة
1 معلقة سكر
1 كوب ماء دافيء
كوب حليب دافئ
2 معلقة ريحة كحك أو
معلقة شمر محمص و مطحون
معلقة يانسون محمص و مطحون
ربع معلقة ملح
للحشو: ( يمكن اعمليها سادة بدون حشو )
نص كيلو عجوة ، معلقة كبيرة سمنة ،
2 معلقة كبيرة سمسم محمص
1 معلقة صغيرة قرفة
الطريقة :
-نفصص العجوة و نفرمها ناعم و نعجنها
بالسمنة و السمسم و القرفة
-نضع الخميرة مع السكر و ندوبها في الماء
الدافيء و نتركهاشوية لحد ما تخمر
-ننخل الدقيق مع الملح و نضعه في طبق
العجين و نخلط معاه السمسم و ريحة
الكحك أو الشمر و اليانسون
-نسخن السمنة جيدا و نصبها فوق الدقيق
و نقلب بالمعلقة حتى يبرد
-نضيف الزيت و نبس العجينة نفركها ( نفركها باليد )
-نضيف الخميرة والحليب و نعجن العجينة
جيد جدا أوي لحد ما تبقى العجينة ناعمة
-نغطي العجينة و نخليها في مكان دافيء لحد
ما تخمر
-نأخد قطعة من العجين في حجم قبضة اليد و نفردها على شكل مستطيل و نحشيها بالعجوة و بعدين نقفل العجين على العجوة و نضغط على العجين و نقطعه بالسكينة على شكل صوابع أو نشكله بأي شكل تاني و نرصه في الصواني و ندهن الوش بسمنة سايحة ونرشة بالسمسم و نخلي المنين يخمر تاني
-ندخل الصواني فرن متوسط الحرارة لحد ما يستوي.وبألف هنا ليكم .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق