كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :تورتة نص شيكولاتة ونص كريمة
مقدمة من الشيف نجلاء فتحى
مدة التحضير 90 دقيقة
مدة التسوية. 45 دقيقة
الطريقة
500 جرام دقيق اسبونج فانيليا
6 بيضات
فانيليا
نصف كوب باردة من الثلاجة
2 معلقة كاكاو خام
#صوص الجناش
250 جرام شيكولاتة دارك
125 جرام كريمة لبانى
معلقة عسل جلوكوز
معلقة زيت
طريقة صوص الجناش
احضرت وعاء فيه ماء على النار و
فوقه وعاء اخر ضفت فيه الكريمة و
العسل ومعلقة الزيت واول ما بدا
يسخن ضفت الشيكولاتة المبشورة
وقلبته جيدا وصفيته فى مصفة
سلك وتركته يهدأ قليلا ثم صبيته
على التورتة يكون سايح بارد
ضفت كل المكونات مع بعض ما
عدا الكاكاو وضربتهم لمدة 15 دقيقة
وقسمت الخليط
نصفين نص تركته كما هو ابيض
والنصف التانى ضفت عليه الكاكاو
وربع كوب مية وضربتهم شوية
. وجهزت صينية مقاس 26
وفرشتها ورق زبدة. وصبيت
الاتنين مع بعض فى وقت واحد
بحيث كل خليط فيهم ياخد
نص الصينية ويكون الفرن سخن
وجاهز واظبط درجة الحرارة على
180 درجة وتركتها تستوى ثم تبرد
تماما وقسمتها 3 شرايح وسقيتها
سيرب خفيف وحشيتها كريم شانتيه
وجلستها وقسمتها نصفين نص صبيت
شيكولاتة جناش ونص كريمة
وزينته بالفاكهة وبالهنا
اسم الوصفه :تورتة نص شيكولاتة ونص كريمة
مقدمة من الشيف نجلاء فتحى
مدة التحضير 90 دقيقة
مدة التسوية. 45 دقيقة
الطريقة
500 جرام دقيق اسبونج فانيليا
6 بيضات
فانيليا
نصف كوب باردة من الثلاجة
2 معلقة كاكاو خام
#صوص الجناش
250 جرام شيكولاتة دارك
125 جرام كريمة لبانى
معلقة عسل جلوكوز
معلقة زيت
طريقة صوص الجناش
احضرت وعاء فيه ماء على النار و
فوقه وعاء اخر ضفت فيه الكريمة و
العسل ومعلقة الزيت واول ما بدا
يسخن ضفت الشيكولاتة المبشورة
وقلبته جيدا وصفيته فى مصفة
سلك وتركته يهدأ قليلا ثم صبيته
على التورتة يكون سايح بارد
ضفت كل المكونات مع بعض ما
عدا الكاكاو وضربتهم لمدة 15 دقيقة
وقسمت الخليط
نصفين نص تركته كما هو ابيض
والنصف التانى ضفت عليه الكاكاو
وربع كوب مية وضربتهم شوية
. وجهزت صينية مقاس 26
وفرشتها ورق زبدة. وصبيت
الاتنين مع بعض فى وقت واحد
بحيث كل خليط فيهم ياخد
نص الصينية ويكون الفرن سخن
وجاهز واظبط درجة الحرارة على
180 درجة وتركتها تستوى ثم تبرد
تماما وقسمتها 3 شرايح وسقيتها
سيرب خفيف وحشيتها كريم شانتيه
وجلستها وقسمتها نصفين نص صبيت
شيكولاتة جناش ونص كريمة
وزينته بالفاكهة وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق