كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه :مكرونه بالجمبري والوايت صوص
مقدم من: أسماء قديس
مده التحضير 20 دقيقه
مده الطهي 30 دقيقه
المكونات
ا ك جمبري مقشر حجم وسط
كيس مكرونه اقلام
سمن
2 كوب لبن
فصين توم مفروم
علبه صغيره 200 جرام كريمه الطبخ
فلفل اخضر والوان مقطع قطع صغيره جدا
بقدونس مقطع
جبنه مودزريلا
ملح
فلفل
ثوم بودر
الطريقه
الجمبري نغسله جيداونضعه في مصفي
حتى يصفي ميته كلها بعد ذلك نحضر
طاسه ندهنا سمنه وفصين ثوم مفروم
ننزل بالجمبري ونشوحه وبعد ما ياخد
الصدمه ويبدء ينزل ميته قبل ما يستوي
نضع الفلفل الأخضر والالوان المقطع و
البقدونس لحد ما يستوي ونركنه على جنب
نسلق المكرونه
نحضر بقي الصوص
نحضر معلقتين دقيق ومعلقتين السمنه
ونضعهم علي النار وننزل باللبن وكريمه الطبخ
لحد ما يبقى مثل
الباشميل بس اخف سمك من الباشميل
وننزل بالجمبري بتاعنا والمكرونه في الصوص ومعاهم نص كميه الجبنه المودزريلا ونقلبهم ونحطهم في القالب البيركس ونص كميه الجبنه فوق الوجهه
وندخلها الفرن لمده ربع ساعه فقط تحت الشوايه لتحمير الوجهه وألف هنا وشفا
اسم الوصفه :مكرونه بالجمبري والوايت صوص
مقدم من: أسماء قديس
مده التحضير 20 دقيقه
مده الطهي 30 دقيقه
المكونات
ا ك جمبري مقشر حجم وسط
كيس مكرونه اقلام
سمن
2 كوب لبن
فصين توم مفروم
علبه صغيره 200 جرام كريمه الطبخ
فلفل اخضر والوان مقطع قطع صغيره جدا
بقدونس مقطع
جبنه مودزريلا
ملح
فلفل
ثوم بودر
الطريقه
الجمبري نغسله جيداونضعه في مصفي
حتى يصفي ميته كلها بعد ذلك نحضر
طاسه ندهنا سمنه وفصين ثوم مفروم
ننزل بالجمبري ونشوحه وبعد ما ياخد
الصدمه ويبدء ينزل ميته قبل ما يستوي
نضع الفلفل الأخضر والالوان المقطع و
البقدونس لحد ما يستوي ونركنه على جنب
نسلق المكرونه
نحضر بقي الصوص
نحضر معلقتين دقيق ومعلقتين السمنه
ونضعهم علي النار وننزل باللبن وكريمه الطبخ
لحد ما يبقى مثل
الباشميل بس اخف سمك من الباشميل
وننزل بالجمبري بتاعنا والمكرونه في الصوص ومعاهم نص كميه الجبنه المودزريلا ونقلبهم ونحطهم في القالب البيركس ونص كميه الجبنه فوق الوجهه
وندخلها الفرن لمده ربع ساعه فقط تحت الشوايه لتحمير الوجهه وألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق