السبت، 29 سبتمبر 2018

طاجن المكرونه باللحمه المفرومه مقدم من الشيف المبدعه هناء فهمي

طاجن المكرونة باللحمة المفرومة
زى بتاع محلات الكشري
مقدمة من الشيف  :  هناء فهمي
مدة التحضير        : 15 دقيقة
مدة الطهي           : 30 دقيقة

1 كيس مكرونة قلم
 لحمة مفرومة معصجة علي حسب الرغبة
2 بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة
3 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة للحمة
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
1 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
نص كيلو طماطم مضروب في الخلاط
فلفل الوان قطع علي حسب الرغبة
فلفل حار قطع علي حسب الرغبة
1 كوب ماء مغلي
ربع كوب زيت
فلفل اسود
ورق لوري مطحون
جوزة الطيب مطحون
ملح

1 ــ يوضع شوية زيت في حلة ثم نص كمية البصل ثوم والتقليب جيدااا حتي يدبل ثم يوضع  الطماطم المقطعة ثم يوض اللحمة المفرومة وتعصج  وأخيرا نضع الفلفل الالوان ونضع الملح والتوابل وتقلب حتى يتشرب اللحم الماء وترفع من على النار وتترك علي جنب
2 ــ يوضع في حلة شوية زيت ثم البصل والثوم ويدبل ويقلب ثم يوضع عصير الطماطم وملعقة صلصة ويترك حتي الغليان ثم يوضع كوب الماء المغلي وتترك الصلصة حتي الغليان قليلا ونطفي النار
3 ــ ثم يوضع الملح والتوابل ويترك لحين الاستعماب نحضر طاجن او صينية او قالب كيك ثم ندهن القالب بالزيت ثم يوضع اللحم المفروم المعصج ثم يوضع المكرونة النية من الكيس زى ماهى ناشفة ثم يوضع صوص الطماطم
4 ــ  ونراعي أن يكون صوص الطماطم  يادوب مغطياها او متساوي معاها ويكون في مسافة في ارتفاع الصينية لاان المكرونة هتزيد ونغطيها بورقة فويل وتدخل الفرن على درجة حرارة 200 لمدة نصف ساعة
5 ــ بعد التسوية تخرج من الفرن ونسيبها تهدي شوية وبسكية نمشيها داير حولين الصينية وبعدين نقلبها فى سرفيس
6 ــ ملحوظة مهمة
## اللحمة المفرومة علي حسب الرغبة انا عملت نص كيلو
## لازم صوص الطماطم يبقي خفيف بوضع كوب الماء المغلي في الاخر ودية مرحلة مهمة جدا
## اوعي تقلبي المكرونة وهي سخنة اوي لازم تهدي
## ممكن نعمل طاجن المكرونة بالفراخ بنفس الطريقة
تحياتي الشيف هناء فهمي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013