الاثنين، 17 سبتمبر 2018

كنافه بالقشطه مقدمه من الشيف المبدع الخواجه ناجي

كنافه عثمالي بالقشطه مقدمه من الشيف المبدع الخواجه ناجي

 الكنافه الشترنج بالقشطه والفاكهه
مدة التحضير 30دقيقه
مدة الطهي 10دقائق
المقادير
 نص كيلو كنافه مقطعه ونص كيلو كنافه بورمه ابيض علي شيكولاته تمام الكنافه المقطعه احط ٢ معلقه سكر وقلبهه واجيب صنيه وسط واحط عليه كوب سمنه وادهن الصنيه وابصم فيها الكنافه واكبس كبسه خفيفه وارش علي الوش كوب سمنه سيحه تمام الكنافه الي اسمها بورمه دي يعني طرح طويله تمام اجيب الطرحه اقسمها نصين وافرد في صنيه تاني افرد يمين وشمال عكس بعد هتديني الشكل الجميل ده تمام ارش علي وشهه كوب سمنه سيحه واسوي

في الفرن درجه الحراره علي ١٨٠ او ١٩٠ علي حسب الفرن تاخد الون الدهبي وتطلع لو فيها سمنه اصفيها واعسل بالدرجه الي بحبها العسل يكون بارد

طريقة العسل لتر مياه علي كيلو سكر علي النار وقلب عشان السكر مايتحرقش تمام لما يغلي احط في لمونه او لو في عسل كلوكوز احط ٣ معالق واسيبو يغلي لمده ١٠ دقاق اهم حاجه العسل يكون بارد ماشي القشطه اجيب نص كيلو قشطه علي كوب او نص كوب لبن حليب واضرب في بعض وافرد علي طبقه الكنافه بعد كيدا اجيب الوش التاني الي هيا الشبكه واغطي بيها من فوق لو عايز احط فكها مع القشطه عادي جدا  ودي بقا اسم الصنف كنافه عثمالي بالقشطه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013