السبت، 20 أكتوبر 2018

تورتة الحلى مقدمه من الشيف المبدعه ناهد عثمان

اسم الوصفه:تورته جيلي الفراولة
مقدمه من:ناهد عثمان
مده التحضير 30دقيقه
مده الطهي :45دقيقه
المقادير الكيكه الاسفنجيه
كوب سكر بودر
5بيض.فانيليا
كوب ونص دقيق
باكو بيكنج بودر
الطريقه
اخفقي البيض مع السكر والفانيليا حوالي ربع ساعه او الى ان يبيض الخليط ويرتفع
ضيفى الدقيق والبيكنج بودر وقلبي فى اتجاه واحد مع مراعه عدم دخول الهواء الخليط
ضيفى الخليط فى صينيه مقاس 28مدهونه سمن ومرشوشه دقيق
الفرن على 180لمده 45دقيقه
اتركي الكيكه تبرد
2-صينيه مقاس 30ضعي عدد مقدار 2باكو من جيلي الفراوله مع معلقه جيلاتين بودر للتماسك وضعيها فى التلاجه
قسمي الكيكه نصين وضعى الجزء الاول فوق الجيلي وضعي طبقه من الكريم الشانتيه وبعدين ضعي الجزء التاني من الكيكه واسقيها بجيلي الفراوله (5اكياس اخرى)ودوبي فيهم معلقتين جيلاتين بودر
ضعي التورته فى التلاجه لتاني يوم او 4ساعات على الاقل
اشعلي عين البوتاجاز الصغيره ومرري الصينيه واقلبيها فى سرفيس والتزيين حسب الرغبه
ناهد عثمان

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013