الجمعة، 23 نوفمبر 2018

سر قرمشة السمك المقلي مقدم من الشيف المتألقه كريمه علي

مقدم من /كريمة علي
مده التحضير/15 دقيقه
مده الطهي/15 دقيقه
بتقلي السمك البلطي واي نوع مقلي ومبيطلعش مقرمش والزيت بيتحرق مطرح القلي وبيشرب زيت منك تعالي هقولك تكاته كلها وهيطلع معاكي بلون وقرمشه بتاع المطاعم وتحدي وعلي فكره احنا في اسكندريه مشهرين بقلي المياه وحقولك ازاي ركزوا معايا اعملوا طريقتي مع اي نوع سمك مقلي وان شاءالله حتعجبكم
الطريقه
*******
هنتبل السمك عادي جدا بعد مايتغسل كويس اوي ونعمل فيه فتحات بالسكينه ونتبله بدقه توم وكمون وملح وفلفل حامي وكسبره ناشفه وكاري وليمون ونسيبه ساعتين فالتتبيله

نجهز بقي سر القرمشه
*******************
نقلب كوبايه دقيق عليها نص كوب نشا ونبهر الدقيق ب معلقه صغيره كاري وكركم وبابريكا
ونجهز طبق غويط فيه مايه

ونجيب السمك نحطه فالدقيق والنشا ومتبهر ونعفره وننزل فيه بسرعه البرق في طبق المايه ونطلعه بسرعه علي زيت غزير وسخن علي نار متوسطه واقليه عادي وكلي احلي سمك بلطي بطعم وريحه ولون سمك المطاعم والف هنا

وحطي قشر ليمون او رشه فانيليا في زيت القلي عشان ريحه السمك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013