كتبت عايده السحراوي
أسرار و تكات وحركات لأحلي الوصفات
مقدمه من Batot Ahmed
١_وانتي بتسوي الاكل سوية علي نار هادية
هيفرق جدا معاكي في الطعم يعني بمجرد
أنه يغلي هدي النار و غطي الاناء واتركي
الأكل يستوي براحته عالاخر وشوفي طعمه
هيبقي ازاي هتاكلي صوابعك وراه..........
٢_خلي بالك وانتي بتضعي البهارات عشان
كل اكله وليها بهاراتها المخصوصه مثلا
الكمون مينفعش تحطيه مع اللحمه العصاج
دائما نضع البهار المناسب للوصفة والكمية
المناسبة بدون مبالغةعشان لا يفقد الطعم
الأصلي و اللذيذ للطبق .......د
٣_جربي تضعي ملعقة صغيرة سكر للملوخية و
البسلة و الأرز بالبصل هيعطيها طعم رائع وكمان
هيظهر الطعم ......
٤_وانتي بتعملي الأرز بالشعرية دايما ضعي الشعرية
نصف مقدار الأرز عشان تديكي طعم لذيذ زي بتاع المطاعم .......
٥_إدعكي بصل السلطة الخضراء بملح و ليمون و
واتركيه علي جنب و يترك ولما تيجي تقدميه
نضعه مع باقي المكونات لماذا بقي عشان
بيكسر حدة طعم البصل و يقضي علي رائحته
الغير مستحبة بالفم .....
٦_تريدين السلطة الخضراء بتاعتك تبقي زي بتاعت
المطاعم ، ضيفي شرائح بصل ، كزبرة جافة ، ملح ،
ليمون ، خل ، كمون ، كزبرة خضراء و بقدونس و
شبت بجانب الطماطم و الخيار و أي خضار تاني
انتي عيزة تزوديه......
٧_اوعي تتركي صلصة الكشري تتسبك كتييير هما
مجرد غلوتين للحصول علي القوام المضبوط وبس
عشان طعمها ميغيرش.......
٨_بصل الكشري البني قبل ما تحميره حطيه في ملعقة دقيق و نفضي الدقيق الزائد و اقليه لغاية متوصلي للون اللي عيزاه وكده مش هيشرب زيت وهيقرمش........
٩_وانتي بتسلقي الفراخ والارانب شوحيها الاول في السمن مع شوية من المستكة و الحبهان وورق اللورا و الفلفل الأسمر الحب كويس والبصل والطماطم وبعدين صبي عليها مايه مغليه واعملي احلي شوربة وادعيلي ........
١٠_وانتي بتشتري البهارات اشتريها حبوب و نقيها وبعدين اطحنيها و بالنسبة للكزبرة و الكمون حمصيهم الاول علي النار قبل ما تطحنيهم وشوفي فرق الطعم بنفسك......
١١_اعجني المعجنات و المخبوزات باللبن الرايب و شوفي بقي هيخلي العجينة ازاي هشة و طرية و لذيذة وكلي منها وادعيلي بردة........
أسرار و تكات وحركات لأحلي الوصفات
مقدمه من Batot Ahmed
١_وانتي بتسوي الاكل سوية علي نار هادية
هيفرق جدا معاكي في الطعم يعني بمجرد
أنه يغلي هدي النار و غطي الاناء واتركي
الأكل يستوي براحته عالاخر وشوفي طعمه
هيبقي ازاي هتاكلي صوابعك وراه..........
٢_خلي بالك وانتي بتضعي البهارات عشان
كل اكله وليها بهاراتها المخصوصه مثلا
الكمون مينفعش تحطيه مع اللحمه العصاج
دائما نضع البهار المناسب للوصفة والكمية
المناسبة بدون مبالغةعشان لا يفقد الطعم
الأصلي و اللذيذ للطبق .......د
٣_جربي تضعي ملعقة صغيرة سكر للملوخية و
البسلة و الأرز بالبصل هيعطيها طعم رائع وكمان
هيظهر الطعم ......
٤_وانتي بتعملي الأرز بالشعرية دايما ضعي الشعرية
نصف مقدار الأرز عشان تديكي طعم لذيذ زي بتاع المطاعم .......
٥_إدعكي بصل السلطة الخضراء بملح و ليمون و
واتركيه علي جنب و يترك ولما تيجي تقدميه
نضعه مع باقي المكونات لماذا بقي عشان
بيكسر حدة طعم البصل و يقضي علي رائحته
الغير مستحبة بالفم .....
٦_تريدين السلطة الخضراء بتاعتك تبقي زي بتاعت
المطاعم ، ضيفي شرائح بصل ، كزبرة جافة ، ملح ،
ليمون ، خل ، كمون ، كزبرة خضراء و بقدونس و
شبت بجانب الطماطم و الخيار و أي خضار تاني
انتي عيزة تزوديه......
٧_اوعي تتركي صلصة الكشري تتسبك كتييير هما
مجرد غلوتين للحصول علي القوام المضبوط وبس
عشان طعمها ميغيرش.......
٨_بصل الكشري البني قبل ما تحميره حطيه في ملعقة دقيق و نفضي الدقيق الزائد و اقليه لغاية متوصلي للون اللي عيزاه وكده مش هيشرب زيت وهيقرمش........
٩_وانتي بتسلقي الفراخ والارانب شوحيها الاول في السمن مع شوية من المستكة و الحبهان وورق اللورا و الفلفل الأسمر الحب كويس والبصل والطماطم وبعدين صبي عليها مايه مغليه واعملي احلي شوربة وادعيلي ........
١٠_وانتي بتشتري البهارات اشتريها حبوب و نقيها وبعدين اطحنيها و بالنسبة للكزبرة و الكمون حمصيهم الاول علي النار قبل ما تطحنيهم وشوفي فرق الطعم بنفسك......
١١_اعجني المعجنات و المخبوزات باللبن الرايب و شوفي بقي هيخلي العجينة ازاي هشة و طرية و لذيذة وكلي منها وادعيلي بردة........
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق