كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:الكورواسون والباتيه
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير: 30دقيقه
مدة التخميرالاولي : 35دقيقه
المقادير
كيلو دقيق قوي
ربع معلقة صغيره ملح
معلقتين كبار لبن بودر
معلقتين سكر
٢بيضه
معلقه كبيره خميره مدوبه
في ربع كوب ماء دافيء
الطريقه
نعجن بميه عجينه متماسكه ونتركها
تخمر لمدة ٣٥دقيقه بعد التخمير نقسم
العجين ١٢كوره ونفرد كل كوره وندهنها
بالزبده ونفرد التانيه ونضعها فوق الاولي
وندهنها زبده ونستمر في هذه العمليه
حتي تنتهي الكميه نفردهم كلهم بالنشابه
ونقطعها مثلثات ونبتدي نلفها ونرصها في
الصاج وندهن الوجه حليب بمعلقه صغيره
قهوه سريعة الذوبان ونتركها تخمر للمره
التانيه حتي يتضاعف الحجم وندخلها الفرن
والف هنا
اسم الوصفه:الكورواسون والباتيه
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير: 30دقيقه
مدة التخميرالاولي : 35دقيقه
المقادير
كيلو دقيق قوي
ربع معلقة صغيره ملح
معلقتين كبار لبن بودر
معلقتين سكر
٢بيضه
معلقه كبيره خميره مدوبه
في ربع كوب ماء دافيء
الطريقه
نعجن بميه عجينه متماسكه ونتركها
تخمر لمدة ٣٥دقيقه بعد التخمير نقسم
العجين ١٢كوره ونفرد كل كوره وندهنها
بالزبده ونفرد التانيه ونضعها فوق الاولي
وندهنها زبده ونستمر في هذه العمليه
حتي تنتهي الكميه نفردهم كلهم بالنشابه
ونقطعها مثلثات ونبتدي نلفها ونرصها في
الصاج وندهن الوجه حليب بمعلقه صغيره
قهوه سريعة الذوبان ونتركها تخمر للمره
التانيه حتي يتضاعف الحجم وندخلها الفرن
والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق