كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:سويت اند ساور
مقدم من: هاجر فتحي
مده التحضير: 30دقيقه
مده الطهي: 45دقيقه
المكونات .....
مكرونه شرائط
بانيه
جزر
كوسه
فلفل رومي
بصل
ثوم
بابريكا
بصل وثوم باودر
سماق
ملح
فلفل اسود
كاتشب
عسل اسود
صويا صوص غامق
حبهان
وورق لوري مطحون
نشا
نصف كوب ماء سلق مكرونه
زيت
الطريقه.....
هنقطع كل الخضار شرائح بالطول بالعرض دوائر براحتكم زي ما بتحبو تاكلوهتقطع البانيه مربعات ونتبلع بملح وفلفل وبهارات ونشوحه في شوية زيت وبعد كده نشيله وتنزل ببصل متقطع مربعات صغيره نشوحه وتنزل عليه بالجزر لأنه هو اللي بياخد سواوبعد كده ننزل بالدجاج والكوسه والفلفل ونضع ٣معالق كبار صويا صوص ونضع بابريكا بصل وتوم بودر وملح وفلفل وسماق وحبهان ولوري وتوم مفروم ونقلب كله كويس وبعد كده كوب ماء عليه معلقة نشا ونضعه علي الخليط ونقلب هيتقل ويعمل صوص حلو وكده ده هيبقي الخضار بالصور اللي بياخد فوق المكرونه وده هيبقي الساااور....
وفي طاسه تانيه زيت وبصل نشوحه ونحط معلقتين كاتشب كبار ومعلقة عسل اسود كبيره و٣معالق صويا صوص ونفس التوابل اللي وضعناها في الطاسه الاولي ماعدا الحبهان والتوريد والسماق لا نضعهم وكوب ماء بنشا ونقلب ونضع نصف كوب ماءسلق المكرونه لتساعد علي تقل الصوص هيتقل ويبقي ده صوص اللي هنضعه علي المكرونه وتنقلب فيه وكده ده اللي هيدي طعم السويت....
وتسلق المكرونه ولما تتسلق نضعها فوقيه ونقلب
وبالهنا والشفا😋😋😋😋😋
ولما بيكون سبايسي🌶️🌶️🌶️🌶️ بيبقي تحفه تحطو شطه او فلفل اخضر حار بيبقي روعه بس للاسف عندي اطفال نضع علي طبقي فلفل وشطه مبقدرش اضع جوه المكونات عشان الاطفال..
جربوها بقي رووووعه😍😍
اسم الوصفه:سويت اند ساور
مقدم من: هاجر فتحي
مده التحضير: 30دقيقه
مده الطهي: 45دقيقه
المكونات .....
مكرونه شرائط
بانيه
جزر
كوسه
فلفل رومي
بصل
ثوم
بابريكا
بصل وثوم باودر
سماق
ملح
فلفل اسود
كاتشب
عسل اسود
صويا صوص غامق
حبهان
وورق لوري مطحون
نشا
نصف كوب ماء سلق مكرونه
زيت
الطريقه.....
هنقطع كل الخضار شرائح بالطول بالعرض دوائر براحتكم زي ما بتحبو تاكلوهتقطع البانيه مربعات ونتبلع بملح وفلفل وبهارات ونشوحه في شوية زيت وبعد كده نشيله وتنزل ببصل متقطع مربعات صغيره نشوحه وتنزل عليه بالجزر لأنه هو اللي بياخد سواوبعد كده ننزل بالدجاج والكوسه والفلفل ونضع ٣معالق كبار صويا صوص ونضع بابريكا بصل وتوم بودر وملح وفلفل وسماق وحبهان ولوري وتوم مفروم ونقلب كله كويس وبعد كده كوب ماء عليه معلقة نشا ونضعه علي الخليط ونقلب هيتقل ويعمل صوص حلو وكده ده هيبقي الخضار بالصور اللي بياخد فوق المكرونه وده هيبقي الساااور....
وفي طاسه تانيه زيت وبصل نشوحه ونحط معلقتين كاتشب كبار ومعلقة عسل اسود كبيره و٣معالق صويا صوص ونفس التوابل اللي وضعناها في الطاسه الاولي ماعدا الحبهان والتوريد والسماق لا نضعهم وكوب ماء بنشا ونقلب ونضع نصف كوب ماءسلق المكرونه لتساعد علي تقل الصوص هيتقل ويبقي ده صوص اللي هنضعه علي المكرونه وتنقلب فيه وكده ده اللي هيدي طعم السويت....
وتسلق المكرونه ولما تتسلق نضعها فوقيه ونقلب
وبالهنا والشفا😋😋😋😋😋
ولما بيكون سبايسي🌶️🌶️🌶️🌶️ بيبقي تحفه تحطو شطه او فلفل اخضر حار بيبقي روعه بس للاسف عندي اطفال نضع علي طبقي فلفل وشطه مبقدرش اضع جوه المكونات عشان الاطفال..
جربوها بقي رووووعه😍😍
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق