كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:بسكوت بالتمر
مقدم من: الشيف جيجي فاروق
مده التحضير: 30دقيقه
مده الخبز: 15 دقيقه
المكونات
4 كوب دقيق
2 كوب زبده جامده
ربع كوب سكر بودر
زره ملح
اقل من ربع كوب حليب
ربع ملعقه صغيره هيل بودر
كيس فانيليا
الحشو
عجوه
الطريقه
تفرك الزبده مع الدقيق ورشه الملح حتي
تختفي الزبده تماماثم نضيف باقي المكونات
ونلم بالحليب الساقع كي تصبح عجينه لا
تلتصق باليد ولا تعجن ونتركها ترتاح خمس
دقايق ثم نقسمها الي نصفين ونفرد النصف
الاول ثم نضع التمر عليه ويفضل مفروم تمر
نفرده عليه ثم نفرد النصف الثاني ونقطعه
بالقطاعه ونعمل ثقوب بخله خشب ثم نضعه
في صاج علي ورق زبده وندخله فرن ساخن
ربع ساعه ويخرج يقدم بالهنا
اسم الوصفه:بسكوت بالتمر
مقدم من: الشيف جيجي فاروق
مده التحضير: 30دقيقه
مده الخبز: 15 دقيقه
المكونات
4 كوب دقيق
2 كوب زبده جامده
ربع كوب سكر بودر
زره ملح
اقل من ربع كوب حليب
ربع ملعقه صغيره هيل بودر
كيس فانيليا
الحشو
عجوه
الطريقه
تفرك الزبده مع الدقيق ورشه الملح حتي
تختفي الزبده تماماثم نضيف باقي المكونات
ونلم بالحليب الساقع كي تصبح عجينه لا
تلتصق باليد ولا تعجن ونتركها ترتاح خمس
دقايق ثم نقسمها الي نصفين ونفرد النصف
الاول ثم نضع التمر عليه ويفضل مفروم تمر
نفرده عليه ثم نفرد النصف الثاني ونقطعه
بالقطاعه ونعمل ثقوب بخله خشب ثم نضعه
في صاج علي ورق زبده وندخله فرن ساخن
ربع ساعه ويخرج يقدم بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق