كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:الفطير المشلتت
مقدمه من : كريمه علي
مدة التحضير / 15 دقيقة
مدة الطهي / 20 دقيقة
المقادير
نصف كيلو دقيق
معلقة ملح
معلقة سكر
2 كوب ماء
الطريقة
نحضر طبق ونضع الدقيق ثم ندوب الملح
والسكر علي الماء ونضع الدقيق شوية
شوية حتي ماتتكون العجينة تلم معانا
ثم نغطيها ونتركها ترتاح نصف ساعة وبعد
مدة نكورها كور بحجم الليمونة ونغطيها
ونتركها ترتاح تاني ثم نرش دقيق علي
الرخامة ونفرد واحدة وندهنها زيت بزبدة
ونعمل نفس الطريقة مع باقي الكور حتي
حوالي10 واحدات ثم نضعهم علي بعض
ونلمهم يبقو فطيرة واحدة يعني النصف
كيلو عمل 20 كورة وكل 10كورة عملو
فطيرة حتي يكون التوريق كتير ذي بره
ثم نضعها في صنية مدهونة زبدة ونتركها
ترتاح شوية ثم ندخلها الفرن علي 200
لحد ماالفطير يحمر وبعد مايطلع من الفرن
نغطيه بفوطة نظيفة حتي لا ينشف
وبالف هنا
الحشوات مختلفة ممكن حلو وسادة
وحادق ولا اروع
اسم الوصفه:الفطير المشلتت
مقدمه من : كريمه علي
مدة التحضير / 15 دقيقة
مدة الطهي / 20 دقيقة
المقادير
نصف كيلو دقيق
معلقة ملح
معلقة سكر
2 كوب ماء
الطريقة
نحضر طبق ونضع الدقيق ثم ندوب الملح
والسكر علي الماء ونضع الدقيق شوية
شوية حتي ماتتكون العجينة تلم معانا
ثم نغطيها ونتركها ترتاح نصف ساعة وبعد
مدة نكورها كور بحجم الليمونة ونغطيها
ونتركها ترتاح تاني ثم نرش دقيق علي
الرخامة ونفرد واحدة وندهنها زيت بزبدة
ونعمل نفس الطريقة مع باقي الكور حتي
حوالي10 واحدات ثم نضعهم علي بعض
ونلمهم يبقو فطيرة واحدة يعني النصف
كيلو عمل 20 كورة وكل 10كورة عملو
فطيرة حتي يكون التوريق كتير ذي بره
ثم نضعها في صنية مدهونة زبدة ونتركها
ترتاح شوية ثم ندخلها الفرن علي 200
لحد ماالفطير يحمر وبعد مايطلع من الفرن
نغطيه بفوطة نظيفة حتي لا ينشف
وبالف هنا
الحشوات مختلفة ممكن حلو وسادة
وحادق ولا اروع
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق