كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:البط بالمرته
مقدم من : شيف أمينه رياض
مده التحضير: 45دقيقه
مده الطهي : 120دقيقه
نشوف التكات الصغيره اللي تخليكي
تاكلي احلي بط بالمرته
المقادير
بط.
بصل كتير مفروم ناعم.
صلصه جاهزه
ملح
فلفل
ثوم بودر
بصل بودر
قرفه
بشره جوزه الطيب
الطريقه
ننضف البط جيدا وندعكه بملح خشن ونتركهو
فتره ثم بعد ذلك نشطفه وناخد رشه دقيق
ندكعه تاني ونشطفه تمام كده
نسيبه يتصفي
نجيب البصل ونضع عليه كل بهارتنا ونضعه
في مصفه سلك يصفي ميته
ناخد تفل البصل ونحشي بيه البط وتحت الجلد
نحشيه جيدا ونقفله بخل اسنان
السائل اللي نزل من البصل نضيف عليه صلصه
وعسل اسود قليل ونحقن بيه البط في كل حته
في جسمه نضعه في صينيه في الفرن ونضع
شويه مايه في الصينيه ونغطيه بالفويل لمده
ساعتين في الفرن وبعدها نختر سواه ونكشفه
يتحمر وبالف هنا
يارب تكون وصفاتي بتفيدكم وتعجبكو
اسم الوصفه:البط بالمرته
مقدم من : شيف أمينه رياض
مده التحضير: 45دقيقه
مده الطهي : 120دقيقه
نشوف التكات الصغيره اللي تخليكي
تاكلي احلي بط بالمرته
المقادير
بط.
بصل كتير مفروم ناعم.
صلصه جاهزه
ملح
فلفل
ثوم بودر
بصل بودر
قرفه
بشره جوزه الطيب
الطريقه
ننضف البط جيدا وندعكه بملح خشن ونتركهو
فتره ثم بعد ذلك نشطفه وناخد رشه دقيق
ندكعه تاني ونشطفه تمام كده
نسيبه يتصفي
نجيب البصل ونضع عليه كل بهارتنا ونضعه
في مصفه سلك يصفي ميته
ناخد تفل البصل ونحشي بيه البط وتحت الجلد
نحشيه جيدا ونقفله بخل اسنان
السائل اللي نزل من البصل نضيف عليه صلصه
وعسل اسود قليل ونحقن بيه البط في كل حته
في جسمه نضعه في صينيه في الفرن ونضع
شويه مايه في الصينيه ونغطيه بالفويل لمده
ساعتين في الفرن وبعدها نختر سواه ونكشفه
يتحمر وبالف هنا
يارب تكون وصفاتي بتفيدكم وتعجبكو
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق