كتبت / عايده السحراوي
اسم الوصفه: الكرواسون
مقدمه من: شيف أبوعبدالله
مده التحضير : 60دقيقه
مده الخبز: 20دقيقه
المقادير
واحدكيلودقيق ابيض
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره خميره
٣بيضة
نصف معلقه صغيره فانيليا
٢معلقه كبيره لبن بودره
معلقتين زبده
ماء حسب العجين
الطريقه
نضع المكونات علي بعضها ونخدم العجينه تمام ونفردهاونضع في نصفها٢٥٠جرام زبده صفراء
او٤٠٠جرام زبده بيضاء نباتي(في حاله استخدام
زبده صفراء مش هنبنط لكن هنعحن العجين
ونقطع لقم ونكورها ونفردها على دقيق مثل
العيش الشامي ونضع لقمه وندهن زبده ونضع
لقمه وندهن زبده حتي تصبح ست لقم واخر
لقمه لا ندهنها وهنفرد كله نعمله دايرة براحه
ونقطعه ونلفه ونرث في الصاج) ونطبق عليها
العجين ونفرد العجين بالزبده ونطبق علي اربع
طبقات ونكررده مرتين بحيث بين كل مره نترك
العجين يريح وبعدكده نفرد ونقطع ونلف ونرص
في الصينية وندهن الوش ببيض مع حليب مع فانيلياونتركهاتخمرشويةونخبزعلي نار٢٢٠درجة
وبعدذلك نتركها تبرد شوية ونزينهابالشيكولاته
والكريز وبألف هنايارب تعجبكم
#شيف_ابوعبدالله
اسم الوصفه: الكرواسون
مقدمه من: شيف أبوعبدالله
مده التحضير : 60دقيقه
مده الخبز: 20دقيقه
المقادير
واحدكيلودقيق ابيض
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره خميره
٣بيضة
نصف معلقه صغيره فانيليا
٢معلقه كبيره لبن بودره
معلقتين زبده
ماء حسب العجين
الطريقه
نضع المكونات علي بعضها ونخدم العجينه تمام ونفردهاونضع في نصفها٢٥٠جرام زبده صفراء
او٤٠٠جرام زبده بيضاء نباتي(في حاله استخدام
زبده صفراء مش هنبنط لكن هنعحن العجين
ونقطع لقم ونكورها ونفردها على دقيق مثل
العيش الشامي ونضع لقمه وندهن زبده ونضع
لقمه وندهن زبده حتي تصبح ست لقم واخر
لقمه لا ندهنها وهنفرد كله نعمله دايرة براحه
ونقطعه ونلفه ونرث في الصاج) ونطبق عليها
العجين ونفرد العجين بالزبده ونطبق علي اربع
طبقات ونكررده مرتين بحيث بين كل مره نترك
العجين يريح وبعدكده نفرد ونقطع ونلف ونرص
في الصينية وندهن الوش ببيض مع حليب مع فانيلياونتركهاتخمرشويةونخبزعلي نار٢٢٠درجة
وبعدذلك نتركها تبرد شوية ونزينهابالشيكولاته
والكريز وبألف هنايارب تعجبكم
#شيف_ابوعبدالله
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق