كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :طريقه الكحك الساده
مقدم من : مها إبراهيم
مده التحضير : 15دقيقه
مده الخبز: 30دقيقه
المقادير
كيلو دقيق
٦٥٠جرام ذبده
٣معالق سمسم
معلقه كبيره بودر
كيس خميرة فانليا
٢معلقه سكر
رشه ملح
نصف معلقه كبيره ريحه الكحك
٣معالق لبن بودره
نصف كوب حليب دافئ
ألطريقه
نقدح الذبده
نضع الدقيق وعليه كل المكونات الجافه ماعدا الخميرة والسكر ونقلب نضع الذبده ونبس كويس جدا تبرد نضع الخميرة السكر في اللبن وندوبهم كويس ونضيف علي العجينه شويه شويه ونلم العجينه
تترك ساعه تخمر
نحضر الصاج مدهون ونشكل الكحك يترك نصف ساعه ويدخل الفرن لحين السوا
ملحوظه انا بعمل الكحك لوناعم اوي ٧٠٠جرامذبده
لو وسط ٦٥٠ جرام ذبده
اسم الوصفه :طريقه الكحك الساده
مقدم من : مها إبراهيم
مده التحضير : 15دقيقه
مده الخبز: 30دقيقه
المقادير
كيلو دقيق
٦٥٠جرام ذبده
٣معالق سمسم
معلقه كبيره بودر
كيس خميرة فانليا
٢معلقه سكر
رشه ملح
نصف معلقه كبيره ريحه الكحك
٣معالق لبن بودره
نصف كوب حليب دافئ
ألطريقه
نقدح الذبده
نضع الدقيق وعليه كل المكونات الجافه ماعدا الخميرة والسكر ونقلب نضع الذبده ونبس كويس جدا تبرد نضع الخميرة السكر في اللبن وندوبهم كويس ونضيف علي العجينه شويه شويه ونلم العجينه
تترك ساعه تخمر
نحضر الصاج مدهون ونشكل الكحك يترك نصف ساعه ويدخل الفرن لحين السوا
ملحوظه انا بعمل الكحك لوناعم اوي ٧٠٠جرامذبده
لو وسط ٦٥٠ جرام ذبده
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق