السبت، 31 أغسطس 2019

فطير شرقي بحشو السجق مقدم من الشيف مرفت رجب،

كتبت غادة المصري
المقادير🌸
4 كوب دقيق. زبدة علي زيت
كوب ونص ميه دافية
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة سكر
مقادير الحشو💚
نص كيلو سجق. جبنة شيدر
جبنة رومي مبشورة
جبنة موزاريلا مبشورة. زيتون اخضر او اسود
الطريقة💗
نجيب بولة ونحط الدقيق وعليه الملح والسكر ونقلب ونحط الميه الدافية ونعجن لحد ماالعجينة تلم معانا
ونقطعها اربع قطع وندهنها زيت ونغطيها ونسيبها تخمر
وبعدين ناخد واحدة ونفردها علي الرخامة ونخليه رقيقة ونفرد بالنشابة وننزل بالسجق والجبنات والزيتون وندهن زبدة ونقفلها علي شكل ظرف ونفرد واحدة تانية بنفس الطريقة ونحط الفطيرة في النص ونطبقها عليها علي شكل ظرف بردو وندهنها زبدة واحنا بنطبقها ونحطها في صنية مدهونة زيت ونعمل الفطيرة التانية بنفس الطريقة بردو بس هحط عليها من فوق سجق وفلفل وجبنات علي شكل بيتزا ونجيب بيضة ونحط عليها فلفل اسود ونقلبهم وندهن وش الفطير وندخله الفرن علي درجة 200 وبعدين تحت الشواية يحمر وبالف هنااااا 👌👌😋😋💜💚💛💙💗💗
تعديل
معلش نسيب العجينة ترتاح مش تخمر انا غلط حبايبي ❤

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013