الخميس، 29 أغسطس 2019

طحال بدبس الرومان مقدم. من الشيف اماني فوازي،

كتبت غادة المصري

مدة التحضير30دقيقه
مدة الطهى ساعه
المقادير
فرد طحال كندوز صغير
بصلتين مبشورين
ملعقه كبيره توم
ملعقه كبيره سمن
ملعقه كبيره دبس رومان
ربع كوب زيت
ملح
توابل فلفل اسمر كوزبره ناعمه بهارات السبعه
الطريقه
اولا اغسل الطحال كويس واحاول انوع الغشاء البريونى الخارجى الطحال من غير ما يجرح الطحال يعنى يقطعه طيب تفرضى لو انقطعت منك الطحال يعنى اتخرم تعالى اقولك اعملى ايه
احضر حله الا اعمل فيها الطحال طبعا احنا بتسلوقه طبعا مش هينفع لأنه اتخرم وممكن يكش وبصفى منك ويبقى حيتة جلده
اقولك
حصرى حله وتضعها على النار تحمى ثم اخد الطحال من غير تقطيع ابدأ اشوحه على النار من كل جميع النواحى يعنى بشمعه وبعدها أضع لتر ميه سنه عليه وتوابل من فلفل اسمر بس وتتركه 3/4ساعه على النار وبعدها أنشله من على النار واتركيه على الرخاميه يبرد ثم أبدأ لقطعه زى ماتحبى تمام
ثانيا أحضر طاصه واضع الزيت والسمن ومعاهم البصل والتوم واقلبهم لغاية مايذبلوا
ثم أضع الطحال واقلبه كويس ثم اضع جميع التوابل السابقه ونص كوب ميه سخنه
وتتركه اقل من ربع ساعه ليطهى واضع عليه دبس الرومان ثم أضعه فى طبق التقديم وازينه بالفلفل الاحمر الحار وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013