كتبت غادة المصري ،
المقادير
بط كبيره
ملح فلفل...بهار.....بابريكا....خل.....عصير برتقاله عنب.....زبادي....معلقه مسترده ....معلقه كاتشب..... سمنه أو زيت......ليمونه....محشي ورق عنب
الطريقه.....يغسل البط جيدا بالملح والليمون لمنع الزفاره.....
ثم يحضر جميع المحتويات المارانيه ويضرب تمام ويتبل البط ويترك لمده ساعتين ثم ابدأ الحشو ورق العنب ثم ابدأ اعمله صدمه النار
ثم ابدأ أدخله صنيه وادخله الفرن يتم وضع بالصنيه حلقات بس وطماطم كوب ماء ويلف تمام بالفويل ويترك لمده ساعه ونص بالفرن عند تمام النضج يرفع الفويل ويدهن البط كاتشب على زيت ملح وفلفل ويدهن البط كله ويدخل تحت الشوايه بألف هنا
المقادير
بط كبيره
ملح فلفل...بهار.....بابريكا....خل.....عصير برتقاله عنب.....زبادي....معلقه مسترده ....معلقه كاتشب..... سمنه أو زيت......ليمونه....محشي ورق عنب
الطريقه.....يغسل البط جيدا بالملح والليمون لمنع الزفاره.....
ثم يحضر جميع المحتويات المارانيه ويضرب تمام ويتبل البط ويترك لمده ساعتين ثم ابدأ الحشو ورق العنب ثم ابدأ اعمله صدمه النار
ثم ابدأ أدخله صنيه وادخله الفرن يتم وضع بالصنيه حلقات بس وطماطم كوب ماء ويلف تمام بالفويل ويترك لمده ساعه ونص بالفرن عند تمام النضج يرفع الفويل ويدهن البط كاتشب على زيت ملح وفلفل ويدهن البط كله ويدخل تحت الشوايه بألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق