الاثنين، 26 أغسطس 2019

كفتة داوود باشا مقدمة من الشيف هبة متولي،

كتبت غادة المصري

مدة التحضير ٣٠ دقيقه
مدة الطهى ٣٠ دقيقه
المكونات:
                                                                     
لعمل الكفته
نصف كيلو مفروم
بصله متوسكة الحجم مغرومه ناعم ومتصفيه
٣ معالق برغل ناعم منقوع ومتصفى او بقصمات ناعم او دقيق ولو حبه تيست اعلا تصيفى معلفه كبيره من الفيجيتار
توابل لحمه حبهان مطحون نصف معلقه ربع معلقه قرفه
زعتر نصف معلقه
رسة حوز الطيب ملح وفلفل اسود
                   
لعمل الصوص الاحمر
٣ معالق كبار من الصلصه البيوريه )الصلصه الجاهزه)
بصله متوسطة شرائح جوليان ٣ فلفل اخضر رومى او اللوان شرائح جوليان يمكنك اضافة قليل من السطه حسب الرغبه
نصف مكعب مرقه
ملح وفلفل اسود
فص ثوم مفروم ناعم
                     
لعمل الصوص الابيض
كوب ونصف من اللبن معلقة ونصف دقيق معلقه ونصف زبت ذره واذا متاح كريمه لبانى يكون افضل
ملخ وفلفل ابيض او اسود وزعتر
                         
الطريقة
هنخلط كل مكونات الكفته مع بعض فى الكبه وتخطلة جيدا ثم نتركها فى الثلاجه لمدة ساعه ترتاح
بعد كده نحضر الطاسه نضع فيها نعلقة زيت وتسخن حيظا ننزل بالكفته تتشوح مع مراعاة استخدام طاسه غير قابله للزق وبعد ان اشوح تترك جانبا وننزل مكانها بى زيت يسهن ننزل بالبصل والفلفل الشرائح يشوح ثم اضافة فص ثوم والكفته تقلب مره واحده ثم اضافة الصلصه بعد اذابتها فى كوب ماء تاخد غلوه واحده ونضيف نصف مكعب المرقه ويقلب حتى يزوب بعد كده اضافة الملح والفلفل الاسود مع مراعة ان المكعب المرقه مالح ثم تىفع من على النار وتوضع فى تاجن او صنيه او بيركس
نحضر الصوص الابيض::::
فى بوله نذوب الدقيق مع الزيت ثم فى طاصه على النار تسخن ننزل باللبن والزعتر يسخن ننزل بالدقيق المذاب فى الزيت ويقلب جيدا على النار نضع رشة الملح والفلفل الابيض ويرفع من على النار اذا ثقل معامى زودى شوية لبن او ماء مع التقليب السريع ثم يوضع على وجه الطاجن مع رشة الجبن الميكس مزريلا رونى تشيدر او اى نوع من الثلاثه لوحده وتزج فى فرن سخن على درحة حراره ١٨٠ يسخن نطفيه ونشغل الشويه تتشمع وتقدم بالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013