كتبت غادة المصري
مدة التحضير 20دقيقه
مدة الطهى 30دقيقه
المقادير
نص فص صدر فراخ خالى من العظم والچلد
ومقطع شرائح
1/2كوب ارز مسلوق
حباية جزر مسلوقه
1/2كوب مية بصل
ملعقه صغيره دبس رومان
فين توم مطحونين
ملعقه صغيره خل
توابل
فلفل اسمر وزعتر جاف
الطريقه
اولا أتبل الفراخ
احضر بوله صغيره واضع فيها
زعتر وملعقة الخل وملعقة دبس الرومان
وملح بسيط مية البصل وفصين توم مهروسين والفلفل الاسمرثم اقلب الخليط كويس واضع ملح بسيط حسب الذوق
ثم أضع شرائح صدر الفراخ تنفع فى هذا
الخليط ساعه
ثم أحضر بعد ساعه جريل وأبدأ اشوى عليها شرائح الفراخ
ثم أحضر طبق التقديم وأبدأ اضع الارز فى قالب مربع أو مدور ثم
بعدها لقلبه فى طبق التقديم ثم أضع شرائح الفراخ ثم لزينه بالجزر
المسلوق وممكن اقدم سلطة طحينه أو زبادى مع الطبق
ملحوظه
سليق الارز زى طهيه عادى اضع الميه فوق مقدار الارز واجعله يتشرب
زى طهى الارز العادى وبعدها أضعه فى قوالب
ولاداعى لأى زيوت او سمن فيه لأنه دايت والملح بيكون خفيف
بالهنا
مدة التحضير 20دقيقه
مدة الطهى 30دقيقه
المقادير
نص فص صدر فراخ خالى من العظم والچلد
ومقطع شرائح
1/2كوب ارز مسلوق
حباية جزر مسلوقه
1/2كوب مية بصل
ملعقه صغيره دبس رومان
فين توم مطحونين
ملعقه صغيره خل
توابل
فلفل اسمر وزعتر جاف
الطريقه
اولا أتبل الفراخ
احضر بوله صغيره واضع فيها
زعتر وملعقة الخل وملعقة دبس الرومان
وملح بسيط مية البصل وفصين توم مهروسين والفلفل الاسمرثم اقلب الخليط كويس واضع ملح بسيط حسب الذوق
ثم أضع شرائح صدر الفراخ تنفع فى هذا
الخليط ساعه
ثم أحضر بعد ساعه جريل وأبدأ اشوى عليها شرائح الفراخ
ثم أحضر طبق التقديم وأبدأ اضع الارز فى قالب مربع أو مدور ثم
بعدها لقلبه فى طبق التقديم ثم أضع شرائح الفراخ ثم لزينه بالجزر
المسلوق وممكن اقدم سلطة طحينه أو زبادى مع الطبق
ملحوظه
سليق الارز زى طهيه عادى اضع الميه فوق مقدار الارز واجعله يتشرب
زى طهى الارز العادى وبعدها أضعه فى قوالب
ولاداعى لأى زيوت او سمن فيه لأنه دايت والملح بيكون خفيف
بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق