كتبت غادة المصري
المقادير
🍤كيلو جمبري مقشر ونسيب ذيلة
🍤1 كوب دقيق
🍤2بيضة
🍤1 كوب لبن
🍤ثوم مفروم
🍤ملح وفلفل
🍤جنزبيل بودر
🍤بابريكا
🍤قرفة
🍤كسبرة ناشفة
🍤كمون
🍤عصير لمون
🍤رشة خل
🍤🍤الطريقة🍤🍤
🍤في الخلاط نضع الملح والفلفل والكمون والقرفة والجنزبيل والكسبرة والبابريكا والليمون والخل ونضربهم
🍤نتبل بيهم الجمبري ونسيبة كام ساعة في التتبيلة
🍤🍤الخلطة🍤🍤
🍤نجيب بولة ونحط فيها الدقيق والبيض واللبن وننزل بالميه الساقعة حبه حبه مع التقليب حتى الحصول على قوام متوسط السومك ونجرب نحط واحدة جمبري فيه لو مسك في الجمبري بسومك طبقة متوسطة كده تبقى مضبوطة لو الخليط نزل من الجمبري على طول وما مسكش فيه يبقى محتاج بتقل بشويه دقيق
ممكن احنا نحط ميه وحبه من ميه التتبيلة اللي نزلت من الجمبري بيدي طعم حلو
🍤نسخن زيت غزير على النار وناخذ الجمبري بالتتبيلة اللي عليه ماتنزليش اي حاجة من عليه وننزل بالجمبري في خليط الدقيق ثم إلى الزيت السخن وأول ما يبقى لونه ذهبي
المقادير
🍤كيلو جمبري مقشر ونسيب ذيلة
🍤1 كوب دقيق
🍤2بيضة
🍤1 كوب لبن
🍤ثوم مفروم
🍤ملح وفلفل
🍤جنزبيل بودر
🍤بابريكا
🍤قرفة
🍤كسبرة ناشفة
🍤كمون
🍤عصير لمون
🍤رشة خل
🍤🍤الطريقة🍤🍤
🍤في الخلاط نضع الملح والفلفل والكمون والقرفة والجنزبيل والكسبرة والبابريكا والليمون والخل ونضربهم
🍤نتبل بيهم الجمبري ونسيبة كام ساعة في التتبيلة
🍤🍤الخلطة🍤🍤
🍤نجيب بولة ونحط فيها الدقيق والبيض واللبن وننزل بالميه الساقعة حبه حبه مع التقليب حتى الحصول على قوام متوسط السومك ونجرب نحط واحدة جمبري فيه لو مسك في الجمبري بسومك طبقة متوسطة كده تبقى مضبوطة لو الخليط نزل من الجمبري على طول وما مسكش فيه يبقى محتاج بتقل بشويه دقيق
ممكن احنا نحط ميه وحبه من ميه التتبيلة اللي نزلت من الجمبري بيدي طعم حلو
🍤نسخن زيت غزير على النار وناخذ الجمبري بالتتبيلة اللي عليه ماتنزليش اي حاجة من عليه وننزل بالجمبري في خليط الدقيق ثم إلى الزيت السخن وأول ما يبقى لونه ذهبي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق