كتبت غادة المصري
المقادير:
كيلو دقيق
معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
٢معلقة كبيرة خل
ربع كوب زيت سواء زيتون او نباتي
ماء دافئ للعجن
طريقه العجن؛:
اضع الخميره مع السكر مع شويه ماء دافئ و تركهم يتفاعلوا
اضع الدقيق علي الملح و ربع كوب الزيت و الخل و يقلبوا مع بعض
انزل بالخميره بعد التفاعل
اكمل عجن بالماء الدافئ لحد العجينه ما تلم
و تكون قوام العجينه متوسطه الليونه تاخذ العجينه علي كوتتر المطبخ و تستمر في العجن لمده لا تقل عن ١٠ دقائق
اضع العجينه في البوله و تركها تتخمر في مكان دافئ
الصلصة عبارة عن
عصير طماطم فريش / ٢معلقة كبيرة صلصلة معلبة/ ربع كوب زيت / ملعقه صغيره توم بودر/ملعقه صغيره بصل بودر/ملعقه ملح صغيره/نص ملعقه فلفل اسود/ربع كوب سكر/ربع كوب خل
الطريقه:
توضع كل المكونات مع بعضها ع النار لحد ما تاخد قوام الكاتشب
الحشو عباره عن
الحشو حسب الرغبه انا وضعت جبن ميكس وسوسيس
اخذ قطعة من العجينة بعد التخمبر
افردها علي رشة دقيق بسمك رفيع او واحد سنتي
اضع البيتزا في صنية مرشوشة دقيق واضع الصلصة وانزل بالجبن علي الوجة مع رشة زعتر وتدخل الفرن علي اعلي درجة حرارة يكون الفرن سابق التسخين
طريقة السويس نفس الطريقة مع وضع السويس
تاخد لون من تحت واول ما تطلع البتزا تغطي بحيث تفضل طربة والجبنة تفضل سايحة
وصحتين وعافية علي قلبكم
المقادير:
كيلو دقيق
معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
٢معلقة كبيرة خل
ربع كوب زيت سواء زيتون او نباتي
ماء دافئ للعجن
طريقه العجن؛:
اضع الخميره مع السكر مع شويه ماء دافئ و تركهم يتفاعلوا
اضع الدقيق علي الملح و ربع كوب الزيت و الخل و يقلبوا مع بعض
انزل بالخميره بعد التفاعل
اكمل عجن بالماء الدافئ لحد العجينه ما تلم
و تكون قوام العجينه متوسطه الليونه تاخذ العجينه علي كوتتر المطبخ و تستمر في العجن لمده لا تقل عن ١٠ دقائق
اضع العجينه في البوله و تركها تتخمر في مكان دافئ
الصلصة عبارة عن
عصير طماطم فريش / ٢معلقة كبيرة صلصلة معلبة/ ربع كوب زيت / ملعقه صغيره توم بودر/ملعقه صغيره بصل بودر/ملعقه ملح صغيره/نص ملعقه فلفل اسود/ربع كوب سكر/ربع كوب خل
الطريقه:
توضع كل المكونات مع بعضها ع النار لحد ما تاخد قوام الكاتشب
الحشو عباره عن
الحشو حسب الرغبه انا وضعت جبن ميكس وسوسيس
اخذ قطعة من العجينة بعد التخمبر
افردها علي رشة دقيق بسمك رفيع او واحد سنتي
اضع البيتزا في صنية مرشوشة دقيق واضع الصلصة وانزل بالجبن علي الوجة مع رشة زعتر وتدخل الفرن علي اعلي درجة حرارة يكون الفرن سابق التسخين
طريقة السويس نفس الطريقة مع وضع السويس
تاخد لون من تحت واول ما تطلع البتزا تغطي بحيث تفضل طربة والجبنة تفضل سايحة
وصحتين وعافية علي قلبكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق