كتبت غادة المصري
المقادير
كيلو دقيق عرق شديد
معلقه ونصف من الخميره الفوريه
معلق ونصف سكر
نصف معلقه ملح
ثلاث معالق خل
نصف معلقه بيكنج بودر
زبادي بلدي 2 علبه
ثلث كوب زيت
2 كوب وربع ماء او لبن
2 معلقه لبن بودر
سمسم حبه البركه
بيضاء
نصف معلقه صغيره من القهوه سريعه الذوبان
طريقه التحضير
نجيب بولا كبيره نزل فيها با الدقيق
واللبن البودر والملح والسكر والخميره و نخلطهم كويس مع بعض وبعد كده ننزل بالزبادي والزيت ونخلط العجينه كويس مع بعضيها وبعد كده ننزل بالميه او اللبن ونعجن كويس لمده عشره دقائق متواصله وبعد كده هنسيب العجينه تخمر لمده ساعه وبعد كده هنقطعها كوره ونسبها 10 دقائق وبعد كده هنصطبح صوابع الفينو ونسيبها تخمر لحد ما حجمها يتضاعف وبعد كده هندخلها الفرن على درجه حراره 200 وهتقعد معك من 7 ل 10 دقائق في الفرن و تطلعيها بالهناء والشفاء ولازم تدخل على فرن ساخن جدا وشكرا
المقادير
كيلو دقيق عرق شديد
معلقه ونصف من الخميره الفوريه
معلق ونصف سكر
نصف معلقه ملح
ثلاث معالق خل
نصف معلقه بيكنج بودر
زبادي بلدي 2 علبه
ثلث كوب زيت
2 كوب وربع ماء او لبن
2 معلقه لبن بودر
سمسم حبه البركه
بيضاء
نصف معلقه صغيره من القهوه سريعه الذوبان
طريقه التحضير
نجيب بولا كبيره نزل فيها با الدقيق
واللبن البودر والملح والسكر والخميره و نخلطهم كويس مع بعض وبعد كده ننزل بالزبادي والزيت ونخلط العجينه كويس مع بعضيها وبعد كده ننزل بالميه او اللبن ونعجن كويس لمده عشره دقائق متواصله وبعد كده هنسيب العجينه تخمر لمده ساعه وبعد كده هنقطعها كوره ونسبها 10 دقائق وبعد كده هنصطبح صوابع الفينو ونسيبها تخمر لحد ما حجمها يتضاعف وبعد كده هندخلها الفرن على درجه حراره 200 وهتقعد معك من 7 ل 10 دقائق في الفرن و تطلعيها بالهناء والشفاء ولازم تدخل على فرن ساخن جدا وشكرا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق