كتبت غادة المصري
المقادير
نصف كيلو مكرونة شريط
2لتر ماء ساخن
2ملعقة زيت
ملعقة ملح
(الصوص)
نصف كيلو صدور فراخ شرائح
2بصل
5فص ثوم مفروم
ربع كيلو مشروم
نصف كوب زيتون أسود شرائح
2ملعقة زبدة
مكعب مرقة
نصف كوب كريمة طهي
ملعقة دقيق
كوب جبنة موتزاريلا
بهارات فراخ
ملح
فلفل أبيض
الطريقة
نسلق المكرونة لمدة 5دقائق في ماء ساخن به زيت وملح
نضع السمنة على النارفي طاسة ونضيف عليها البصل والثوم ونشوحهم مع بعض لمدة 10دقائق ثم نضيف المشروم ثم نضيف الفراخ ونتركهم على النار إلى أن تنضج الفراخ
ثم نضف ملعقتين من الدقيق وكريمة الطهي والشوربة واللبن إلى أن يتكون صوص ثقيل وبعدها نضيف المكرونة المسلوقة
ثم نضيف الصوص على المكرونة ثم نضعهم في البايركس ونضيف معاها زيتون شرائح وجبنة موتزاريلا
وندخلها الفرن لحد ما تاخد وش ويتقدم معه كفته او بانيه او فراخ مشويه حاجات كتير😉😍 اهم شئ طبق السلطه ولا ارووووووووووع
وبالهنا والشفا
المقادير
نصف كيلو مكرونة شريط
2لتر ماء ساخن
2ملعقة زيت
ملعقة ملح
(الصوص)
نصف كيلو صدور فراخ شرائح
2بصل
5فص ثوم مفروم
ربع كيلو مشروم
نصف كوب زيتون أسود شرائح
2ملعقة زبدة
مكعب مرقة
نصف كوب كريمة طهي
ملعقة دقيق
كوب جبنة موتزاريلا
بهارات فراخ
ملح
فلفل أبيض
الطريقة
نسلق المكرونة لمدة 5دقائق في ماء ساخن به زيت وملح
نضع السمنة على النارفي طاسة ونضيف عليها البصل والثوم ونشوحهم مع بعض لمدة 10دقائق ثم نضيف المشروم ثم نضيف الفراخ ونتركهم على النار إلى أن تنضج الفراخ
ثم نضف ملعقتين من الدقيق وكريمة الطهي والشوربة واللبن إلى أن يتكون صوص ثقيل وبعدها نضيف المكرونة المسلوقة
ثم نضيف الصوص على المكرونة ثم نضعهم في البايركس ونضيف معاها زيتون شرائح وجبنة موتزاريلا
وندخلها الفرن لحد ما تاخد وش ويتقدم معه كفته او بانيه او فراخ مشويه حاجات كتير😉😍 اهم شئ طبق السلطه ولا ارووووووووووع
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق