كتبت نوشة شحاتة
ايه رايكم بقا الكبدة الاسكندراني مع الأرز البسمتي المبهر المدخن
بجد وهم حاجه من الاخر
المقادير
2 كوب ارز بسمتي
ملح
فلفل اسود
عود قرفة
بهارات
كركم
فص ثوم مهروس
مكعب مرق
بصله متوسطه
نص ليمونه لعرضها في الاخر لعدم مرار طعم الرز للي يحبه
زيت
الطريقة
يغسل الأرز جيدا وينقع لمده نصف ساعه في ماء دافئ
نشوح بصله في زيت واضافه الملح والفلفل والبهارات ومكعب المرق الثوم والكركم
ثم اضافة الماء وبعد الغليان يتم اضافه الارز المنقوع
بعد ان يتشرب الماء الارز
نهدي النار علي الارز الي ان يتم التستوي
عند التقديم يتم عصر ما بداخل الليمونه اعلي الارز اختياري مع التقليب حتي ياخذ الارز وممكن نعمله ابيض وبكده يكون حبه وحبه كما موضح بالصور
والأخير
رايحه المدخن قطعه من الفحم وعليها قطعه سمنةاو زيت 😋👍👌
وبالهناء والشفا ويقدم مع كبدة او فراخ او لحم
ايه رايكم بقا الكبدة الاسكندراني مع الأرز البسمتي المبهر المدخن
بجد وهم حاجه من الاخر
المقادير
2 كوب ارز بسمتي
ملح
فلفل اسود
عود قرفة
بهارات
كركم
فص ثوم مهروس
مكعب مرق
بصله متوسطه
نص ليمونه لعرضها في الاخر لعدم مرار طعم الرز للي يحبه
زيت
الطريقة
يغسل الأرز جيدا وينقع لمده نصف ساعه في ماء دافئ
نشوح بصله في زيت واضافه الملح والفلفل والبهارات ومكعب المرق الثوم والكركم
ثم اضافة الماء وبعد الغليان يتم اضافه الارز المنقوع
بعد ان يتشرب الماء الارز
نهدي النار علي الارز الي ان يتم التستوي
عند التقديم يتم عصر ما بداخل الليمونه اعلي الارز اختياري مع التقليب حتي ياخذ الارز وممكن نعمله ابيض وبكده يكون حبه وحبه كما موضح بالصور
والأخير
رايحه المدخن قطعه من الفحم وعليها قطعه سمنةاو زيت 😋👍👌
وبالهناء والشفا ويقدم مع كبدة او فراخ او لحم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق