السبت، 14 ديسمبر 2019

كيك مقدم من الشيف سناء سيد

كتبت غادة المصري
 مده التحضير .... عشر دقائق
 مده الطهى. ....... نصف ساعه
 المقادير. .....
.... كوبين ونصف دقيق ذره ملح...كوب ونصف سكر ابيض ...اربع بيضات درجه حراره المطبخ نصف كوب زيت ومعلقتين كبار سمن دافيين مع بعض ...كوب لبن او عصير برتقال ...قشر البرتقال الخارجى ..فانيليا كيس بيكنج بودر لمونه معلقه خل الطريقه ...... نبطن الصنيه بقطعه سمن مش زيت ورشه دقيق وتركها على جنب نولع الفرن فى الخلاط نوضع البيض مع السكر والزيت والسمن الدافئ وقشر البرتقال ممكن عصير برتقال او فانته برتقال مكان اللبن لاتنسى الفانيليا .ثم يوضع معلقه خل وعصير ليمونه ويضرب ثم نضعهم على الدقيق المنخول مع بيكنج بودر وذره ملحويقلب من تحت لفوق ويوضع فى الصنيه المرشوشه سمن ودقيق وتوضع فى الفرن عشر دقائق على ١٨٠ وعشرين دقيقه لى ١٦٠ اوحسب تظبط فرنك انتى اتركيها شويه فى الفرن لا تخرجيها على طول لما تهدى طلعيها وبالهنا والشفااااا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013