كتبت نوشة شحاته
الحواوشى بتاعة زمان من مطبخى
مقدمه من الشيفAmany fawzy
مدة التحضير10دقايق
مدة الطهى 15دقيقه
المقادير
1/2كيلو لحمه مفرومه كندوز
50جرام ليه
حباية طماطم كبيره متقطعه قطع صغيره
2حباية فلفل رومى متقطع صغير
1حباية فلفل حامى متقطع صغير
بصله كبيره مبشوره
عيش حسب عدد أفراد الاسره
توابل
7بهارات فلفل اسمر بودر توم وبصل وملح
الطريقه
الفرن اللحمه تانى مع الليه ثم بعد الفرن اضع البصله المبشورهثم الفلفل الرومى والفلفل الحامى وقطع الطماطم وجميع التوابل والملح بمقدار 1/2ملعقه صغيره أما الملح حسب الذوق اخلط اللحمه المفرومه بجميع التوابل والخضروات واتركها عشر دقائق ترتاح وبعدها ابدأ اقطع العيش إلى نصين وأبدأ أخشى انصاص العيش واهم شىء لا داعى املأ العيش قوى باللحمه من الأفضل فى الطعم علشان العصاره الا بتنزل من اللحمه على أطراف العيش الا مافهاش لحمه لتعطى طعم جميل ثم اشغل الفرن على 180وابدا تدهن صاج بالزيت وتدهن أرغفة العيش بالزيت وارض أرغفة العيش فى الصاج ثم ادخله الفرن لمدة ربع ساعه وأقلب على الناحيتين وهو فى الفرن حتى يصبح لونه روز على الناحيتين وتقدمه بعدخروجه بالهنا
الحواوشى بتاعة زمان من مطبخى
مقدمه من الشيفAmany fawzy
مدة التحضير10دقايق
مدة الطهى 15دقيقه
المقادير
1/2كيلو لحمه مفرومه كندوز
50جرام ليه
حباية طماطم كبيره متقطعه قطع صغيره
2حباية فلفل رومى متقطع صغير
1حباية فلفل حامى متقطع صغير
بصله كبيره مبشوره
عيش حسب عدد أفراد الاسره
توابل
7بهارات فلفل اسمر بودر توم وبصل وملح
الطريقه
الفرن اللحمه تانى مع الليه ثم بعد الفرن اضع البصله المبشورهثم الفلفل الرومى والفلفل الحامى وقطع الطماطم وجميع التوابل والملح بمقدار 1/2ملعقه صغيره أما الملح حسب الذوق اخلط اللحمه المفرومه بجميع التوابل والخضروات واتركها عشر دقائق ترتاح وبعدها ابدأ اقطع العيش إلى نصين وأبدأ أخشى انصاص العيش واهم شىء لا داعى املأ العيش قوى باللحمه من الأفضل فى الطعم علشان العصاره الا بتنزل من اللحمه على أطراف العيش الا مافهاش لحمه لتعطى طعم جميل ثم اشغل الفرن على 180وابدا تدهن صاج بالزيت وتدهن أرغفة العيش بالزيت وارض أرغفة العيش فى الصاج ثم ادخله الفرن لمدة ربع ساعه وأقلب على الناحيتين وهو فى الفرن حتى يصبح لونه روز على الناحيتين وتقدمه بعدخروجه بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق