الأربعاء، 25 ديسمبر 2019

وصفه مكرونه بالجمبري والمشروم

كتبت نوشة شحاته
مكرونه بالجمبرى والمشروم
مقدمه/من الشيفAmany fawzy
مدة التحضير30
مدة الطهى 40
المقادير
كيلو جمبرى وسط
1/2كيلو مكرونه ودع وسط أو خواتم
4ملاعق كبار دقيق
4كوب كبير لبن سائل
زيت الطهى
حبتين فلفل رومى اخضر
حباية متوسطه فلفل اصفر
حباية متوسطه فلفل أحمر
قرنين فلفل حامى أخضر
1/4كيلو مشروم
بصلتين متوسطين مقطعين صغير
كوب جبنه موتزريلا مبشوره
توابل
جوزة الطيب البهارات السبعه
كوزبره ناعمه
الطريقه
اولا تسلق المكرونه ثم تصفى
ثانيا اعمل البشاميل
أدفى4 اكواب من  اللبن ثم اضع عليه 4ملاعق دقيق ثم اقلبه
ثم أضعه على نار حتى يتماسك ثم اضع عليها 3ملاعق زيت واستمر فى التقليب ورشة فلفل أسمر وجوزة الطيب ملح
ثالثا نحضر الجمبرى
احضر طاسه كبيره اضعها على النار ثم اضع الزيت ثم اضع البصل واقلبه وتتركه حتى يصل للزبلان ثم اضع الفلفل المقطع جوليان واقلبه لمدة دقائق واخرحاجه المشرم ويكون متقطع ترنشات وأقلب ثم اضع التوابل بهارات السبعه الكوزبره الناعمه
ثم الجمبرى وأقلب وتتركه دقائق على النار حتى تجف العصاره الانزلت من الخضار
رابعا تطبيق صنية المكرونه
اخد المكرونه واضع عليها مغرفتين من البشاميل والفلفل الاسمر واقلبها ثم احضر  صنيه  سيراميك أو إبرام فخار ويكون مدهون زيت واضع فى الارضيه مغرفتين بشاميل  ثم اضع نص كمية المكرونه ثم خليط الجمبرى ثم المكرونه ثم البشاميل
اكون مشغله الفرن على حراره 180مسبقا طبعا ثم ادخل صنية المكرونه واول مالونها يصفر أرش الجبنه الموتزريلا على الوجه  وارجع اكمل سوى الصينيه وبعدخروجها اتركها تبرد حتى يحسن تقطيعها وتقدم فى طبق التقديم وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013