الأحد، 5 يناير 2020

اسم الوصفة.. ناجتس الفراخ مقدمة من ..الشيف سماح عطية

اسم الوصفة.. ناجتس الفراخ مقدمة من ..الشيف سماح عطية مدة التحضير.. ليلة كاملة مدة الطهي ..15دقيقة ((المقادير)) كيلو صدور فراخ متقطعة علي شكل مستطيل سُمك القطعة نصف سنتي كوب ونصف دقيق كوب كورن فليكس مطحون خشن كوب بقسماط كوب لبن ٢ بيضة زيت غزير للقلي معلقة ملح كبيرة معلقة ثوم بودر كبيرة معلقة ببريكا كبيرة معلقة فلفل اسود صغيرة معلقة بهارات فراخ صغيرة معلقة شطة ودة اختياري الطريقة في بولة فيها الناجتس المتقطعة علي شكل مستطيل مغسولة كويس ومتصفية ننزل بكل التوابل ونقلبها كويس وبعد كدة ننزل بكوب اللبن وفايدة اللبن انة بيخلي الناجتس طرية وطعمها وهمي ادخل الناجتس الثلاجة ليلة كاملة وبعدكدة اكون محضرة الدقيق في بولة واضيف نصف معلقة صغيرة لكل من التوم البودر الببريكا بهارات الفراخ الفلفل الاسود والملح ونقلبةكويس والكورن فليكس والبقسماط مخلطين مع بعض واخفق البيض علي اللبن المتبقي من الناجتس واقلبهم وانزل عليهم برشة من بهارات الفراخ ورشة من الملح والفلفل والببريكا اطلع قطعة الناجتس وانزل بيها في الدقيق وبعدين في البيض وبعد كدة في خليط الكورن مع البقسماط واكرر لحد الكمية ماتخلص ادخلهم الفريزر نصف ساعة علشان احمي الكڤر بتاعي انة يكون متماسك وبعد كدة اقلي الناجتس في زيت غزيرعلي درجة حرارة متوسطة لحد مااللون يكون ذهبي وجميل وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013