الثلاثاء، 31 مارس 2020

طريقه عمل المدلعه

مساء الهنا والسعاده
اسم الوصفه المدلعه

مقدمه من / الشيف مرمر 💥  💥
المدلعه عباره عن طبقه من الكنافه وطبقه من القشطه وطبقه من البسبوسه وطبقه كريم شانتيه على صوص الشكولاته مع صوص الكراميل  بس طعمها واوووو ♥♥♥♥♥
نبدا باسم الله

المكونات
💥 لعمل البسبوسه 💥

3كوب دقيق سميد (السمولينا )
كوب لبن دافيء
كوب سمنة دافى
نصف كوب سكر
4ملعقة كبيرة جوز هند   اختيارى
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
2ملعقة كبيرة عسل ابيض
رشة ملح
🍡🍡للشربات  🍡🍡
2كوب سكر
2كوب ماء
عصير نصف ليمونه
ملعقة كبيرة سمنة  مع رشة فانيليا


⭐ لعمل الكنافة⭐
نصف كيلو كنافة شيلى منه كوب
نصف كوب سمنة  مذابه
نصف كوب سكر بودرة
   🍡للشربات  🍡
2كوب سكر
كوب ونصف ماء
ملعقة كبيرة عسل نحل
نصف عصير ليمونة
معلقه سمنه مع رشة فانيليا
⭐⭐لعمل القشطه ⭐⭐⭐
١/٢ لتر لبن + 3 ملاعق كبيره سكر + 2 معلقه كبيره قشطه + 2 معلقه كبيره كريم شانتيه + 3 ملاعق كبيره نشا
التزين
 كوب كريم شانتيه + ١/٢ كوب ماء مثلج او لبن ويضرب اوى

صوص الشكولاته

💕 لعمل صوص  الكراميل 💕
كوب سكر + ١/٢ كوب زبده + ١/٢ كوب كريمه او لبن + رشة فانيليا

⭐⭐⭐⭐⭐
⭐  ابدء اعمل البسبوسة اجيب بولة انزل فيها السميد واللبن وجوز الهند والبيكينج بودر والسكر واقلب كل المكونات مع بعض كويس انزل السمنة علي زيت وابس كل الدقيق بالسمنة يعني كل الدقيق لازم يتشرب السمنة وانزل العسل علي اللبن اقلبهم كويس اوي وانزلهم علي الدقيق واقلب خفيف بس يدوب يختلط بلاش التقليب كتير عشان متنشفش .
⭐  ادهن صنية مقاس 26 بالسمنة  ( علشان تعرفى تطلعى البسبوسه بسهوله حطى فى الصنيه ورق زبده وادهنيها سمنه) وانزل الخليط واخبطها خبطتين لغاية مالوش يتساوى وادخلها فرن سخن علي 200 او درجة حرارة عالية على الرف الوسطاني تاخد لون من الجوانب وافتح عليها الشواية تاخد لون حلو من فوق لقتيها خدت لون من الجوانب والوش اتحمر خرجيها واعطيها الشربات  بتاعها وهيا سخنة وغطيها وسبيها تتشرب وتبرد .
💥💥💥💥💥
💥 لعمل الكنافة 💥
الافضل ان الكنافة تكون بايتة ليلة في الفريرزر  وتخرجيها تفك ثم فككيها من بعضها ( كسريها)  ونزلي السمنة وافركيهم مع بعض لغاية ماكل الكنافة تتشرب السمنة ونزلي السكر وقلبيهم مع بعض ادهني صنية بالسمنة( نفس الصنيه اللى عملتى فيها البسبوسه) ونزلي خليط الكنافة وافرديها كويس او هاتي صنية صغيرة واكبسي بيها وعلى  الوش وزعي معلقتين سمنة ودخليها فرن سخن علي 200درجة اول متاخد لون من الجوانب ولعي عليها الشواية لغاية متاخد لون من فوق مع الملاحظة .
بعد متكوني عملتي الشربات  وسبتية يبرد خالص اسقي الكنافه بالشربات البارد
  🍡نعمل القشطه 🍡
فى حله نضع اللبن مع السكر مع القشطه مع الكريم شانتيه وتكونى مدوبه النشا فى ١/٤ كوب ماء ونضعهم على النار حتى يتقل( بيكون زى المهلبيه) ونشيله  ويترك ليبرد
 💥 نعمل الكراميل 💥
فى طاسه نضع السكر على نار هاديه  مع تحريك الطاسه  حتى يدوب السكر تماما و يصبح لونه ذهبى ثم نضع الزبده وتقلب بمعلقه خشب او سيليكون حتى تدوب الزبده نضيف اللبن او الكريمه  مع الفانيليا ويقلب ( متخفيش هيكلكع هيفك تانى بس قلبى)  حتى يدوب تماما ثم يترك ليبرد
💥💥💥💥💥
 بعد مالكنافة بردت والبسبوسة  تماما هاتي الكنافة و حطيها علي ضهر صنية  او طبق كبير  ووزعي القشطه  عليها كويس ممكن تستخدمي القمع وهاتي ورقة زبدة نزلي عليها البسبوسة واقلبيها علي الكنافة ورقة الزبدة هتسعدك اكتر وعلي الوش وزعي الكريم شانتي عليها كلها  وبالكورنية او بمعلقة  او بكيس ويتخرم خرم صغير جدا واعملي خطوت رايح جاي بالكراميل و  كمان  صوص شيكولاتة
 التزيين ده حسب رحتك وبالف هنا
يارب تعجبكم
💥💥💥💥💥💥💥

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013