طاجن قرع عسلي بالبشاميل والمكسرات
مقدم من شيف/ ابتسام حسين
مده التحضير /20دقيقه
مده الطهي /30دقيقه
المكونات
*******
كيلو قرع عسلي
نص كيلو لبن
كوب سكر
فانيليا مكسرات او سوداني
وجوز هند وزبيب
سمن
3معالق دقيق
3معالق لبن بودر
الطريقه
******
نقطع القرع صوابع مثل البطاطس وتسلق بكوب ماء وكوب الاربع سكر وتصفي وناخذ كوب من ماء السلق نعمل بيه البشاميل بضربه مع الدقيق واللبن البودر والفانيليا فالخلاط وننزل بيه ع اللبن الساخن ع النار مع التقليب مع وضع السمن واول مايتقل معانا نطفي عليه وناخذ )معلقتين كبار ونقلب بيهم القرع المسلوق مع اضافه جوز الهند والزبيب والفانيليا والمكسرات او السوداني وندهن الطاجن بمعلقه بشاميل وننزل بالقرع فالطاجن وعليه باقي البشاميل ويدخل فرن ساخن ع 180 درجه لمده 30 دقيقه لحد ماالوش يتحمر والف هنااااا
مقدم من شيف/ ابتسام حسين
مده التحضير /20دقيقه
مده الطهي /30دقيقه
المكونات
*******
كيلو قرع عسلي
نص كيلو لبن
كوب سكر
فانيليا مكسرات او سوداني
وجوز هند وزبيب
سمن
3معالق دقيق
3معالق لبن بودر
الطريقه
******
نقطع القرع صوابع مثل البطاطس وتسلق بكوب ماء وكوب الاربع سكر وتصفي وناخذ كوب من ماء السلق نعمل بيه البشاميل بضربه مع الدقيق واللبن البودر والفانيليا فالخلاط وننزل بيه ع اللبن الساخن ع النار مع التقليب مع وضع السمن واول مايتقل معانا نطفي عليه وناخذ )معلقتين كبار ونقلب بيهم القرع المسلوق مع اضافه جوز الهند والزبيب والفانيليا والمكسرات او السوداني وندهن الطاجن بمعلقه بشاميل وننزل بالقرع فالطاجن وعليه باقي البشاميل ويدخل فرن ساخن ع 180 درجه لمده 30 دقيقه لحد ماالوش يتحمر والف هنااااا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق