اسم الوصفه / كب كيك الكنافه مقدمه من / الشيف مرمر
💥
المقادير
١/٤ كيلو كنافه
١/٢ كوب سمنه او زبده مذابه
3 ملاعق سكر بودر
للحشو
قشطه و مكسرات او فول سودانى مع جوز هند
او شكولاته قابله للدهن او كريم شانتيه او صوص الكراميل او كاستر او مهلبيه
لعمل للشربات
كوب سكر +كوب ماء+ عصير ١/٢ ليمونه + رشة فانيليا
💥💥💥💥💥
او خطوه نعملها هى الشربات
نضع السكر على الماء يغلو على النار ثم عصير الليمون يغلو لمدة 10 دقائق وفى اخر غلوه نضع رشة الفانيليا ويترك ليبرد
فى طبق عميق نضع الكنافه ونقوم بتقطعها صغير جدا زى ( الشعريه) وفركها بحيث تكون غير ملتصقه ببعضها ثم نضع عليها السمنه او الزبده المذابه ونقلبها جدا حتى تتوزع على كل اجزاء الكنافه وتتشرب بالسمنه كلها
ندهن قوالب الكب كيك بالزبدة او السمنه
نفرد الكنافة في قوالب الكب كيك ونضغط عليها علشان تاخذ شكل الكب كيك ( ونسيب فراغ فى النصف) على هيئة حفره علشان لما تستوى تحشيها زى ما تحبيها كاستر او مهلبيه او شكولاته قابله للدهن او كريم شانتيه
وتدخل فرن ساخن 180 الى ان تحمر
(حوالى15 دقائق)
ولما تخرج من الفرن يكون الشربات بارد تحطى فى كل قالب كيك معلقه او معلقتين شربات مش ازيت من كدا علشان هتكون مسكره اوى مع الحشو كفايه نوزعيها على القالب من جميع الجوانب ونسبها تبرد ثم
نضع داخل كل حفره معلقه قشطه مع جوز الهند مع المكسرات او سودانى او شكولاته قابله للدهن او كريم شانتيه او صوص الكراميل او كاستر او مهلبيه زى ما تحبى وبالف هنا 💥💥💥💥💥💥
💥
المقادير
١/٤ كيلو كنافه
١/٢ كوب سمنه او زبده مذابه
3 ملاعق سكر بودر
للحشو
قشطه و مكسرات او فول سودانى مع جوز هند
او شكولاته قابله للدهن او كريم شانتيه او صوص الكراميل او كاستر او مهلبيه
لعمل للشربات
كوب سكر +كوب ماء+ عصير ١/٢ ليمونه + رشة فانيليا
💥💥💥💥💥
او خطوه نعملها هى الشربات
نضع السكر على الماء يغلو على النار ثم عصير الليمون يغلو لمدة 10 دقائق وفى اخر غلوه نضع رشة الفانيليا ويترك ليبرد
فى طبق عميق نضع الكنافه ونقوم بتقطعها صغير جدا زى ( الشعريه) وفركها بحيث تكون غير ملتصقه ببعضها ثم نضع عليها السمنه او الزبده المذابه ونقلبها جدا حتى تتوزع على كل اجزاء الكنافه وتتشرب بالسمنه كلها
ندهن قوالب الكب كيك بالزبدة او السمنه
نفرد الكنافة في قوالب الكب كيك ونضغط عليها علشان تاخذ شكل الكب كيك ( ونسيب فراغ فى النصف) على هيئة حفره علشان لما تستوى تحشيها زى ما تحبيها كاستر او مهلبيه او شكولاته قابله للدهن او كريم شانتيه
وتدخل فرن ساخن 180 الى ان تحمر
(حوالى15 دقائق)
ولما تخرج من الفرن يكون الشربات بارد تحطى فى كل قالب كيك معلقه او معلقتين شربات مش ازيت من كدا علشان هتكون مسكره اوى مع الحشو كفايه نوزعيها على القالب من جميع الجوانب ونسبها تبرد ثم
نضع داخل كل حفره معلقه قشطه مع جوز الهند مع المكسرات او سودانى او شكولاته قابله للدهن او كريم شانتيه او صوص الكراميل او كاستر او مهلبيه زى ما تحبى وبالف هنا 💥💥💥💥💥💥
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق