العيش الشامي
مقدم من سامية حافظ
المقادير
كيلو دقيق
2 ملعقة كبيرة خميرة
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة ملح
مية دافية للعجن
الطريقة
ينخل الدقيق ويوضع عليه كل المكونات السابقة ونضيف المية الدافية ونعجن حتي تصبح عجينة ناعمة وتترك تختمر ثم تقطعركورات صغيرة وتترك ترتاح ونفردها علي رشة دقيق بسيطة وتتوضع علي صنية وتغطي بفوطة ترتاح ثم يوضع في الفرن صاج او صنية وتترك تسخن جيدا في الفرن وتوضع الارغفة علي الصنية لتخبز ويقدم وممكن يستوي علي جريل علي شعلة البوتاجاز ويقدم بالهنا
مقدم من سامية حافظ
المقادير
كيلو دقيق
2 ملعقة كبيرة خميرة
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة ملح
مية دافية للعجن
الطريقة
ينخل الدقيق ويوضع عليه كل المكونات السابقة ونضيف المية الدافية ونعجن حتي تصبح عجينة ناعمة وتترك تختمر ثم تقطعركورات صغيرة وتترك ترتاح ونفردها علي رشة دقيق بسيطة وتتوضع علي صنية وتغطي بفوطة ترتاح ثم يوضع في الفرن صاج او صنية وتترك تسخن جيدا في الفرن وتوضع الارغفة علي الصنية لتخبز ويقدم وممكن يستوي علي جريل علي شعلة البوتاجاز ويقدم بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق