اسم الوصفه الارز البسمتي الملون
مقدم من شيف فاتن فريد
مده التحضير ١٠دقايق
مده الطهي ٢٥دقيقه
المقادير
نصف كيلو رز بسمتي
مكعبين زبده
٢ملعقه زيت
ورق لورا
ملح
كركم
رشه فلفل أسود
فصين حبهان
رشه سكر
ليمون أسود
الطريقه
نغسل الرز ننقعه ساعه في حله علي النار فيها مكعبين زبده ومعلقه زيت يسخنوا ننزل بفصين حبهان ورق لورا وليمونه اسود ورشه فلفل اسود وملح ورشه سكر ونقلب وننزل بالرز ونضيف الميه وتبقي زياده عن الرز العادي بشويه يغلي ويبدا يتشرب نهدي النار وقرب ما يستوي نجيب طبق ندوب فيه معلقه كبيره كركم وعليها نقطه لون احمر غذائي ومعلقه ميه ونقلب كويس وناخد شويه رز من الابيض اللي بيستوي وننزله علي طبق الكركم ونقلب يلون معانا ونرجع الرز الملون تاني علي الرز الابيض من فوق من غير تقليب ونغطي يكمل سواه واول ما يستوي نطفي ونقلب من تحت لفوق هنلاقي رز ملون
مقدم من شيف فاتن فريد
مده التحضير ١٠دقايق
مده الطهي ٢٥دقيقه
المقادير
نصف كيلو رز بسمتي
مكعبين زبده
٢ملعقه زيت
ورق لورا
ملح
كركم
رشه فلفل أسود
فصين حبهان
رشه سكر
ليمون أسود
الطريقه
نغسل الرز ننقعه ساعه في حله علي النار فيها مكعبين زبده ومعلقه زيت يسخنوا ننزل بفصين حبهان ورق لورا وليمونه اسود ورشه فلفل اسود وملح ورشه سكر ونقلب وننزل بالرز ونضيف الميه وتبقي زياده عن الرز العادي بشويه يغلي ويبدا يتشرب نهدي النار وقرب ما يستوي نجيب طبق ندوب فيه معلقه كبيره كركم وعليها نقطه لون احمر غذائي ومعلقه ميه ونقلب كويس وناخد شويه رز من الابيض اللي بيستوي وننزله علي طبق الكركم ونقلب يلون معانا ونرجع الرز الملون تاني علي الرز الابيض من فوق من غير تقليب ونغطي يكمل سواه واول ما يستوي نطفي ونقلب من تحت لفوق هنلاقي رز ملون
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق