المقادير
سمسم
لبن
ملح
معلقة كركم
دقيق
2كوب سمن
ماء
طريقة التحضير
قبله العجن بيوم نجيب علبه به لبن ساخن ونضع عليه السمسم نقفله ونضعه في مكان دافئ حتي تخمر وتاني يوم نحضر الخميره السمسم علي كوب دقيق وكوب ماء ساخن ويترك ساعة حتي تخمر تاني اول ما تخمر هنجيب كمية الدقيق وذرة ملح ومعلقة كركم ونضيف عليه الخمير ويعجن ثم نضع السمن ونعجن ويترك حتي يرتاح ونقطع صوابع علي الصواني ثم يخمر ثم يوضع في الفرن حتي السوي ويخرج ويوفصص كل صوباع لوحده ثم يوضع مره آخر علي الصواني ثم يدخل الفرن هيخرج مقرمش وجميل وبالف هنا
تحياتي شيف حنان
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق