الخميس، 18 مارس 2021

طريقة عمل صينيه السمك الماكريل


 


مقدمه من الشيف هدي نور الدين 



مده التحضير 15 دقيقه 



مده الطهي 30 دقيقه



المقادير 


2 كيلو سمك ماكريل حجم وسط 

طماطم حلقات 

جزر حلقات

بصل حلقات

فلفل رومي حلقات 

قرن فلفل حامي

ليمون شرائح 

ملح 

كمون ناعم  كزبره ناشفه ناعمه 

بابريكا شطه حسب الرغبه 

رشه سكر

ثوم مفروم 

1/4 كوب زيت 

1/4 كوب عصير ليمون 

1/2 كوب ماء ساخن 

ملعقتين طعام خل 



الطريقة


إغسل السمك بملح و عصير ليمون و اشطفه كويس جدا تحت الماء الجاري ثم اصفيه بالمصفي من الماء و اعمل تشريحات بالسكينة علي جوانب السمك 

ثم اتبله توم مفروم ملح بابريكا شطه كمون كزبرة ناعمه و خل و عصير ليمون 

صينيه مدهونه زيت ارص حلقات البصل و الجزر  الطماطم و ليمون و الفلفل ثم السمك ثم ارص باقي حلقات البصل و الطماطم و ليمون و الفلفل ثم اضع الماء الساخن و جزء من تتبيله السمك و الزيت و اقلبهم و اضع علي السمك 

ثم تدخل الفرن مسخن مسبقا درجه حراره الفرن 200 لمده 30 دقيقه علي ارضيه الفرن 

و بالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013