.طريقة عمل البسبوسة الذهبية الدايبة
مقدمة من الشيف منى قاسم
المقادير
كوب حليب٢٥٠ مللي
كوب سكر ٢٠٠ جرام
كوب إلا ربع سمن ٢٠٠ جرام تقريبا
٢ ملعقة كبيرة عسل جلوكوز
٣ كوب سميد سيمولينا٥٠٠ جرام
للشربات:
٢ كوب سكر
٢ كوب ماء
٢ ملعقة كبيرة عسل جلوكوز
تخلط المكونات ونضعها علي النار حتي تغلي ٥ دقائق نطفي وننزل عليه بملعقة سمن بلدي ورشة فانيلا
طريقة التحضير
نخلط السمن مع الحليب والسمر والجلوكوز ونضعهم علي النار مع التقليب حتي يمتزج الخليط ويصبح دافي
ننزل بالخليط علي السميد ونقلب بدون عجن حتي تمتزج المكونات
نضعها في صينية مدهونة بملعقة سمن وملعقة طحينة وتدخل فرن مسخن علي الرف الوسط علي حرارة ١٧٠ تاخد لون ذهبي إذا احتاجت نشغل الشواية
تخرج من الفرن ننزل عليها بشربات ساخن خفيف وتقطع وتقدم صحتين وهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق